Sjud under lock på svag värme tills plommonen blivit mjuka. Sätt genast på lock. Halvera och kärna ur plommonen och lägg dem i en rymlig kastrull med vattnet och kanelen
(Jag vet att det är mycket ca mått, men det beror ju så mycket på hurdana plommonen är i sig). Googlade runt lite (har inte kvar mormors recept), och hittade på en egen variant som är en blandning av några olika recept jag hittade
Ös upp på burkar, de ska va rena och varma. Skölj plommonen, tina dom om de är frysta. Dela plommonen och ta ur kärnorna och lägg dem i ett litet knyte av bomullstyg eller gasväv
Marmelad gjord på enbart plommon tycker jag är lite för söt och fadd i smaken. Den som väntar på något gott … Här kommer som utlovat receptet på min favoritmarmelad
Vilken sorts plommon det var har vi ingen aning om och det skyller vi helt på herr Mårtenssons dåliga minne, men goda var dom och ganska så söta var dom så det behövdes inte så fasligt mycket socker till koket
Det påminner mig så mycket om farmor, hon och farfar hade en stor tomt och växthus och odlade allsköns grönsaker, frukt och bär, det fanns både jordgubbar, olika vinbär, krusbär, potatis, sockerärtor, morötter, rädisor, gurka, tomater, körsbär, plommon, äpplen osv
Vi har kokat lite plommonmarmelad med smak av vanilj och madeira som blivit en favorit hos oss. Om det är något vi ätit mycket av de senaste veckorna så är det denna plommonkräm som är kokad på färska plommon
Nu får ni alla ta del av både bild och recept, varsågoda - Mårtenssons plommonmarmelad. De av er som brukar följa oss på Facebook fick en smygtitt i onsdags när vi visde en bild på vad det hade kockats till av plommonen