Plommonmarmelad med konjak recept

Plommonmarmelad med mandel och konjak

Plommonmarmelad med mandel och konjak

Ingredienser

1 kg urkärnade plommon2 msk vatten1,5 dl socker1 msk röd melatin2 msk socker1 dl flisad eller flagade mandel2-3 msk konjak
Plommonmarmelad med apelsin och russin

Plommonmarmelad med apelsin och russin

Släng ett par kanelstänger och en skvätt i konjak i marmeladkoket. Denna skotska plum pot med apelsin och russin är däremot helt ljuvlig – tillräckligt mild för att passa på frukostfrallan, men samtidigt så smakrik att den också trivs tête-à-tête med en skiva lagrad hårdost framåt kvällskvisten

Plommonmarmelad med konjak eller whisky

Blanda röd melatin med lika mycket socker, strö blandningen över fruktmassan och rör om noga. Koka sönder fruktköttet med vatten och smaksättning under lock, cirka 10 minuter. 2 msk konjak

Dagens recept: Plommonmarmelad

Lägg plommonen i en rymlig skål eller kruka varvvis med sockret. PLOMMONMARMELAD. Dra med en kniv en skåra rätt igenom marmeladklicken