Plommonmarmelad med kärnor recept

Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj

Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj

Söt plommonmarmeladmed kanel och vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj
Enkel plommonmarmelad med ingefära och citron

Enkel plommonmarmelad med ingefära och citron

Ikväll har jag gjort plommonmarmelad, busenkelt och klart på nästan en timme. Lägg dem i en kastrull tillsammans med citronen skuren i tunna, små bitar, riven ingefära och vatten
Plommonmarmelad med citron och ingefära!

Plommonmarmelad med citron och ingefära!

Plocka upp kärnorna och häll i socker. Vill du vara med i utlottningen, klicka HÄR. Det är jätteenkelt och du slipper pillet med att kärna ur dem innan
Plommonmarmelad med kanel

Plommonmarmelad med kanel

Fiska upp kärnornamed en hålslev. Ett tips är att räkna plommonen innan du börjar koka, så du vet hur många kärnor du ska hitta
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

1 kg plommon utan kärnor1 kg syltsocker1 tsk äkta vaniljpulver1 kanelstångGör så här. 1 kg plommon utan kärnor
Smaksatt plommonmarmelad

Smaksatt plommonmarmelad

Plommonmarmeladmed vanilj. Ska man hinna med får man skörda lite varje dag och ta till vara. Men en del får bli plommonmarmelad
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

Kärna ur och dela plommonen i mindre bitar. Blanda allt väl i en kastrull och koka upp under omrörning och låt sedan koka (inte puttra) i 8 minuter, rör om då och då så det inne bränner vid
Plommonmarmelad # 2

Plommonmarmelad # 2

Skapa en liten påse med silduk/tunt bomullstyg för kärnorna och knyt ihop ordentligt med steksnöre eller annan värmebeständig tråd
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

Halvera och kärna ur plommonen och lägg dem i en rymlig kastrull med vattnet och kanelen. Sjud under lock på svag värme tills plommonen blivit mjuka
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

Testa min solskensmarmelad och plommonmarmeladenmed ingefära. Minsta kraftansträngning och frisk luft resulterar i en grande hostattack och medföljande astma
Plommonmarmelad med vanilj och mörk rom

Plommonmarmelad med vanilj och mörk rom

I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet med vanilj och mörk rom. Jag dricker inte alkohol överhuvudtaget, men jag tycker att det kan vara så sjukt gott med t ex
Plommonmarmelad med kanel

Plommonmarmelad med kanel

Dela plommonen och ta ur kärnorna. Lägg i en stor gryta med vatten och kanel, och koka upp. Sjud under lock i 15 minuter tills plommonen har kokt sönder
Plommonmarmelad – enkelt recept

Plommonmarmelad – enkelt recept

Dra igenom marmeladen med en sked. Fiska upp kärnorna och räkna så att alla kärnor kommit upp. 1Lägg plommonen tillsammans med vattnet i en tjockbottnad gryta och koka frukten med lock på grytan på svag värme ca 30 min
Plommonmarmelad ..

Plommonmarmelad ..

det finns gott om plommon nu och visst är det godast med de hemmakokta marmeladerna. Skölj frukterna och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet