Söt plommonmarmeladmed kanel och vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj
Ikväll har jag gjort plommonmarmelad, busenkelt och klart på nästan en timme. Lägg dem i en kastrull tillsammans med citronen skuren i tunna, små bitar, riven ingefära och vatten
Plocka upp kärnorna och häll i socker. Vill du vara med i utlottningen, klicka HÄR. Det är jätteenkelt och du slipper pillet med att kärna ur dem innan
Kärna ur och dela plommonen i mindre bitar. Blanda allt väl i en kastrull och koka upp under omrörning och låt sedan koka (inte puttra) i 8 minuter, rör om då och då så det inne bränner vid
Testa min solskensmarmelad och plommonmarmeladenmed ingefära. Minsta kraftansträngning och frisk luft resulterar i en grande hostattack och medföljande astma
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet med vanilj och mörk rom. Jag dricker inte alkohol överhuvudtaget, men jag tycker att det kan vara så sjukt gott med t ex
Dela plommonen och ta ur kärnorna. Lägg i en stor gryta med vatten och kanel, och koka upp. Sjud under lock i 15 minuter tills plommonen har kokt sönder
Dra igenom marmeladen med en sked. Fiska upp kärnorna och räkna så att alla kärnor kommit upp. 1Lägg plommonen tillsammans med vattnet i en tjockbottnad gryta och koka frukten med lock på grytan på svag värme ca 30 min
det finns gott om plommon nu och visst är det godast med de hemmakokta marmeladerna. Skölj frukterna och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet