Plommonchutney recept

Plommonchutney med balsamvinäger

Plommonchutney med balsamvinäger

Skär plommon i kvartar. Skär löken och äpplet i mindre bitar. Skär "slantar" av chilin och låt kärnorna vara kvar
Plommonchutney…

Plommonchutney…

Recept plommonchutney som jag gjorde den. De celler som frukterna och de andra ingredienserna bestod av hade för länge sedan kollapsat då de utsattes för den värme som alstrades av spisen
Plommonchutney

Plommonchutney

Plommonen väges och tvättas samt räknas och kokas sedan med skal och kärna i 30 min under lock med vattnet
Plommonchutney

Plommonchutney

Gör så här. Lägg plommonen i botten på kastrullen, lägg i alla andra ingredienser ovan på. Lägg på ett lock och låt det koka upp
Plommonchutney med rivet apelsinskal

Plommonchutney med rivet apelsinskal

Dela, kärna ur och skär plommon i midre bitar. Koka upp plommonen med skalad och finkackad rödlök, finriven ingenfära rött vin, balsamvinäger, kanelstänger, chilipulver, salt, socker, ev
Plommonchutney

Plommonchutney

Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney1/2 kg svenska plommon 1 liten rödlökFärsk ingefära, 2 tsk finrivenVitlök, 1 tsk finriven 2 dl socker 1 dl vinäger 1 dl vatten 1 stjärnanis 2 hela nejlikor 3 torkade röda chili 1 liten kanelstång 1/4 tsk salt 2 msk soja (kinesisk/japansk)
Plommonchutney med ingefära och chili

Plommonchutney med ingefära och chili

Ingredienser Portioner. Ger ca 5 dl 8 plommon 2 rödlökar 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 4 msk strösocker 4 msk honung 2 msk ättiksprit (12 %) 3 msk finriven färsk ingefära finrivet skal av 1 citron 2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Plommonchutney

Plommonchutney

Häromdan fick jag för mig att jag skulle prova att göra plommonchutney. Plommonperioden är kort men intensiv
Plommonchutney

Plommonchutney

Skålla och skala plommonen. Ta bort kärnorna. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
Plommonchutney med tomat och lök

Plommonchutney med tomat och lök

Nu ska du få recept på en härlig plommonchutney, en finfin blandning att servera till fläskkött, lite kyckling eller annat
Plommonchutney

Plommonchutney

Ingredienser Portioner. 1 l 1 kg halverade, urkärnade plommon 2 skalade, hackade gula lökar 2 - 3 skalade, hackade vitlöksklyftor 1 urkärnad, finstrimlad röd chili 2 1/2 dl råsocker 1 dl vatten 1/2 dl vitvinsvinäger 1 kanelstång 1/2 - 3/4 tsk salt Lägg till i inköpslistan
Plommonchutney

Plommonchutney

Ingredienser Portioner. 1 l 1 kg plommon 2 skalade och finhackade rödlökar 1 msk finriven ingefära 2 1/2 dl rött vin 2 msk balsamvinäger 2 kanelstänger 1 tsk chilipulver 1 tsk salt 2 dl socker 1 apelsin (finrivet skal, kan uteslutas) Lägg till i inköpslistan
Kryddig plommonchutney

Kryddig plommonchutney

Kärna ur plommonen. Dela, kärna ur äpplena och dela i bitar. Skala och skär lökarna i bitar. Lägg över i en gryta tillsammans med ättiksprit och vatten och koka i 10 minuter under lock