Plommonchutney recept

49 Spara

Plommonchutney…

Recept plommonchutney som jag gjorde den. De celler som frukterna och de andra ingredienserna bestod av hade för länge sedan kollapsat då de utsattes för den värme som alstrades av spisen
8 Spara

Plommonchutney

Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
0 Spara

Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney1/2 kg svenska plommon 1 liten rödlökFärsk ingefära, 2 tsk finrivenVitlök, 1 tsk finriven 2 dl socker 1 dl vinäger 1 dl vatten 1 stjärnanis 2 hela nejlikor 3 torkade röda chili 1 liten kanelstång 1/4 tsk salt 2 msk soja (kinesisk/japansk)
1 Spara

Gaashud lagar Kottens plommonchutney

Kotten traskade in med en liten burk plommonchutney som jag sedan dess suktat efter. Som ett avslut på plommontemat som det så ofrivilligt har bloggats om den senaste veckan ser vi nu resultatet av Kottens recept på plommonchutney
5 Spara

Pulled pork enligt tallriksmodellen…

1 del plommonchutney (se recept på chutney här). 1 del plommonchutney (se recept på chutney här). Att göra den enkla maten till en lite festligare variant är kanske inte alltid det lättaste men med lite roliga medel så går det att greja till
4 Spara

Päron- och plommonchutney

Gör så här. Kärna ur och tärna päronen. Hacka lök, vitlök, plommon, chili och den syltade ingefäran. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 2 timmar, tills du får en ”syltig” konsistens
Sökförslag och sidor