Plommonchutney med citron och chili recept

Plommonchutney med ingefära och chili

Plommonchutney med ingefära och chili

Ger ca 5 dl 8 plommon 2 rödlökar 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 4 msk strösocker 4 msk honung 2 msk ättiksprit (12 %) 3 msk finriven färsk ingefära finrivet skal av 1 citron 2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Plommonchutney med tomat och lök

Plommonchutney med tomat och lök

Finhacka chilioch vitlök, riv lite citronskaloch rör ner. Nu ska du få recept på en härlig plommonchutney, en finfin blandning att servera till fläskkött, lite kyckling eller annat
Plommonchutney

Plommonchutney

Smaka av med fond, salt, peppar, cayenne, socker ochcitron. Lägg på ett lock och låt det koka upp. Slå upp chutneyn på rena burkar och kyl den
50 tips på tillbehör till grillat!

50 tips på tillbehör till grillat!

Plommonchutney från Ekenäs. Sallad med granatäpple och parmesan. Nyponmarmelad med muscovadosocker. Nyponen lyser röda och även de är fulla av nyttigheter
Snabb tomatsalsa

Snabb tomatsalsa

Plommonchutney från Ekenäs. Sallad med granatäpple och parmesan. Nyponmarmelad med muscovadosocker. Nyponen lyser röda och även de är fulla av nyttigheter
Sommarlektyr!

Sommarlektyr!

Plommonchutney från Ekenäs. Sallad med granatäpple och parmesan. Nyponmarmelad med muscovadosocker. Nyponen lyser röda och även de är fulla av nyttigheter
Plommonchutney med ingefära och chili

Plommonchutney med ingefära och chili

Funderade på vad en bör göra med alla plommon och fick tips om plommonchutney av en vän. Det är det som är dumt med rymdmått istället för vikten för dessa plommonen är små och odlade helt utan gift eller särskild näring

Egen plommonchutney

OBS rör då och då annars bränner det lätt. Dela plommonen i 4 delar - kärna ur, hacka chilioch lök, pressa citronenoch riv lite citronskal. Blanda det samt övriga ingredienser i en gryta och ställ på spisen att koka försiktigt i 45 min. 0,5 röd chili. 0,5 citron, saft + rivet skal
Salsa med majs och tomat

Salsa med majs och tomat

Plommonchutney från Ekenäs. Barley Water med havtorn. Nyponen lyser röda och även de är fulla av nyttigheter
Rispapperrullar

Rispapperrullar

Här blandades samman hälften plommonchutneymedchili och hälften sweet chili. Plommonchutney & chili (nedan)
Carpaccio med kantareller

Carpaccio med kantareller

Plommonchutney från Ekenäs. Nyponen lyser röda och även de är fulla av nyttigheter. Nyponmarmelad med muscovadosocker

Plommonchutney med citron och chili

Smaka av med salt. Saften av ½ citron. Plommonen skalas och kärnas ur. 2 röda chilifrukter. Löken hackas. Koka allt i ca 1 timme