Plommonchutney koriander recept

Plommonchutney

Plommonchutney

Häll sedan i allt utom koriandern, timjan, cayennepeppar och det ev chilipulvret och låt det sedan småkoka igen utan lock i ca 30 min, skumma efter hand bort det vita skummet och rör lite då och då. 2 msk mald koriander eller om man får tag i korianderfrön
Plommonmarmelad # 2

Plommonmarmelad # 2

Man kan även göra god god plommonchutney. När det är dags för sockret kör man även i 4-5 msk salt, 1/2 kg skalad och grovt hackad röd lök, skalade och hackade klyftor av 1 hel stor vitlök, 3 dl balsamvinäger, 1/2 dl gula senapsfrön, 2 msk hel koriander och slutligen 1 tsk chilipulver. 2 msk hel koriander
Plommonchutney och plommonmarmelad

Plommonchutney och plommonmarmelad

Och här kommer söndagskvällens recept på Plommonchutney. Häll upp plommonchutneyn i rengjorda, varma glasburkar
Rispapperrullar

Rispapperrullar

Plommonchutney & chili (nedan). Sesamnudlar med rucola  Risnudlar, rucola, koriander, vårlök, citronzest, sesamolja, färskost, salt & citronpeppar – hacka samman allt och smaka av

Plommonchutney

1 msk koriander. Räkna plommonen, skölj dem och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet