Plommon och äppelchutney recept

Plommon- och äppelchutney

Plommon- och äppelchutney

Doppa plommonen i kokande vatten och dra av skalet och kärna ur. Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i bitar, hacka löken och vitlöken fint
TBT – oktobermat

TBT – oktobermat

Vi hade precis flyttat in i radhuset och hade massor av äpplen ochplommon att ta hand om. Det blev bland annat en äppelchutney med chili och soltorkade tomater
Skördetid - inläggningar och mos

Skördetid - inläggningar och mos

Lägg i plommonoch citronskalet och koka upp igen. Plommon i konjak. Har aldrig ätit det tror jag men jag tänkte prova och se om det smakar med grädde och/eller glass

Äppelchutney med plommon

Skala äpplen, ta bort kärnhusen och skär dem i mindre bitar. Lägg äppelbitar, skivad schalottenlök, vitlök samt torkade kärnfria plommon i en kastrull

Äppelchutney i tryckkokare

Häll i oljan i tryckkokaren och tillsätt chili, kanel, nejlikor och ingefära. Släpp ut trycket, tag bort kanelstängerna och chilin

nyskördade äpplen & plommon

En del av skörden blev plommon- ochäppelchutney som för övrigt passar utmärkt till kvällens meny från vår veckomeny