Plommon i sockerlag recept

Inlagda plommon

Inlagda plommon

Sockerlag. Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt
Tuttifruttitårta med plommon

Tuttifruttitårta med plommon

Ta upp gelatinet och lägg ner det i den heta sockerlagen och låt det smälta. Skär plommoneni klyftor, lägg dem högst upp tillsammans med hallonen
Mandelkaka med inkokta plommon

Mandelkaka med inkokta plommon

Inkoktaplommon. Koka upp vatten i en stor kastrull. Pickaplommonen med en potatissticka och sänk ned dem i det kokande vatten tills skalen spricker upp
Dagens recept: Plommon i gelérand

Dagens recept: Plommon i gelérand

Lägg plommonen med den sockerlag som bildatsi en kransform. Här en fin gelérand lagad på äppeljuice. Randen serveras med en god crème smaksatt med riven choklad
Rhum Baba

Rhum Baba

Dela plommon och bigarråerimindrebitar och låt stå och dra isockerlagentills det är dags att servera

Min alla helgons dag

Så här såg kvällen karibiska meny ut (dock fick räkorna till soppan bli kräftor istället och nektarinerna blev plommon, men då hade jag redan skrivit ut menyn)
Söta katrinplommon med vispad grädde.

Söta katrinplommon med vispad grädde.

Mitt försök att härma hennes plommonisockerlag (utan något som helst recept) blev okej. Sockerlag. Farmors havregrynsbröd är ett exempel, de här katrinplommonen ett annat
Recept på kanderade fikon (och annan frukt)

Recept på kanderade fikon (och annan frukt)

Häll sockerlagen över frukten och låt stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag. På begäran kommer här receptet på de kanderade fikonen (eller annan frukt) som jag påbörjade igår
Plommonsylt

Plommonsylt

Koka ihop socker och vatten i en stor kastrull under omrörningtills sockret löst sigtill en simmigsockerlag
Plommonen kommer i rask takt!!!

Plommonen kommer i rask takt!!!

Gör en sockerlag, hälften socker - hälften vatten. Nu börjar det explodera iplommonträdet och jag måste komma på idéer för att kunna ta tillvara så mycket som möjligt
Plommon och äppelklyftor i Amaretto

Plommon och äppelklyftor i Amaretto

Koka en sockerlag med citron och vaniljstång. Det har blivit oerhört mycket äpplen i år och mina föräldrar har fått massor med plommon (själv fick jag inga pga krussjuka) så då gäller det att ta reda på allt
Alla dessa plommon!!!

Alla dessa plommon!!!

Konserverade plommonisockerlag  . Fyll sedan burken med en sockerlag (detta är väldigtindividuellt men ju mer socker desto bättre hållbarhet)

Frukt i sockerlag med smak av kanel och vanilj

Koka upp vatten, strösocker, kanelstång och vaniljstång. Häll sedan inatriumbensoat och rör om. 25min. Kärna ur och dela alla frukterna ibitar och lägg ner i en burk som rymmer ca 1 ½ liter. Låt koka i 5 minuter