Desserter /. Egentligen gillar jag frukter som plommon och persikor precis som de är men den här tiden på året smakar de inte specielllt mycket och då passar det fint att ugsnbaka dem för att locka fram smakerna
Vi valde att fylla pajen med körsbär som vi hittade frysta (och urkärnade) i vår butik men man kan också testa att fylla den med päron, vinbär, hallon, aprikoser eller exempelvis plommon
Ursprungsreceptet är med plommon. GA_googleAddAttr("Tag", "desserter"). 500 rabarber, äpple, bär eller plommon, allt efter vad som passar för dagen. GA_googleAddAttr("Tag", "desserter-2")
Jag har serverat den som dessert ett par gånger och då tillsammans med mandelgrädde, men denna gång strödde jag över lite flagad mandel istället och så hade vi vanlig vispad grädde till
Istället för nektariner kan man ta plommon eller bär. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 2 ugnssäkra portionsformar (11 cm i diameter) och fördela Savoiardikexen i dem (2 st i varje form)
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av plommon, körsbär, mynta, choklad och vanilj. För imorgon blir det festlig påsktårta som passar perfekt som dessert eller smarrigt fika i påskhelgen
Chokladcylinder fylld med hallongrädde, serverades med björnbär och vaniljkokta plommon. Matlagningen var ganska enkel och vi la istället krutet på desserterna
Jag serverade med röda plommon, bigarråer och lättvispad grädde. Det här är en klassisk dessert med massor av sprit i, inget för barn eller nykterister med andra ord
Inspirerad av Jamie som gjorde en variant på den typiska brittiska mince pie, En dessert med den söta fyllning av så kallad mincemeat och som till jul passar med blandningen av torkad frukt som t ex sultanrussin, aprikoser, plommon samt nötter, kryddor, apelsin och whisky
Passa på att göra denna saftiga plommondessert på sensommaren när träden dignar av plommon. plommon. Sikta över florsocker, garnera med plommonskivor och servera desserten