50 g jäst. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa ca 15 min. Kavla ut degen till en rektangel, bred på chilisås och strö över skinktärningarna, riven ost och oregano
Mät upp ljummet vatten i en skål och smula ner jästen. Något som jag saknat väldigt mycket i mitt liv sedan övergången till glutenfritt är faktiskt gamla hederliga pizzasnurror
Smula ner jästen i spadet. Jag brukar rekommendera det här receptet på glutenfria pizzasnurror. Rör om tills jästen löst sig och tillsätt därefter fiberhusk
Och ni har väl inte missat att det finns ekologisk jäst. I går åt vi broccolisoppa till middag och eftersom jag typ aldrig blir mätt på enbart soppa så bakade jag även pizzasnurror
Smula jästen över. " =)Igår gjorde vi pizzasnurror, något som var nytt för oss alla tre. Ingredienser, ca 30 st bullar9 dl vetemjöl (550 g)1/2 tsk salt2 msk vit sirap (eller strösocker)1 ägg25 g smör1 pkt (50 g) jäst för söta degar3 dl fingervarmt vattenÄgg till penslingFyllningKetchupRiven ostKryddorValfritt pålägg** Man kan fylla pizzasnurrorna med lite vad man känner för och/eller har hemma
Smula ner jästen och rör tills den är upplöst. Pensla pizzasnurrorna med uppvispat ägg. 25 g jäst. Värm mjölken fingervarm (37 grader), rör ner fiberhusken