Tvärtemot vad många tror ska pizzasås faktiskt vara ganska tunn och blaskig. Överbliven campino går utmärkt att frysa i mindre burkar om man av någon anledning inte vill göra sju liter tomatsås på en gång
Eller kanske som pizzasås. På midsommarafton blev jag bjuden på en förträfflig tomatsås som vi åt tillsammans med grillad portabellosvamp, majskolvar, halloumi och sallad
Reducera ner tomatsåsen så att den blir fastare i konsistensen. Pizzasåsen får gärna stå och puttra på låg värme en längre tid - kanske upp mot en timme så att den reduceras ned, blir smakrik och fastare i konsistensen
Sedan hällde jag på krossade tomater, pizzasåsen och lade i en buljongtärning samt en nypa socker för att lyfta tomatsmaken (kan naturligtvis uteslutas)
Tomatsås. Hacka lök och vitlök till tomatsåsen. Slå också i tomatsås och den kokta pastan. All tomatsås går inte åt, ta undan 1/3, mixa och frys till pizzasås vid ett senare tillfälle
Sedan hällde jag på krossade tomater, pizzasåsen och lade i en buljongtärning samt en nypa socker för att lyfta tomatsmaken (kan naturligtvis uteslutas)
Tomatsås. Börja med tomatsåsen. Bred ut tomatsåsen på halva rundeln (ej ända ut i kanterna). Tomatsås. 4–6 msk pizzasås, färdigköpt eller hemgjord (se recept längre ner)