Pizzadeg vatten mjöl salt jäst utan olja recept

Pizzadeg, klassisk

Pizzadeg, klassisk

Tilölsätt honungen, olivoljan och hälften av mjölet. Hää därefter i mer mjöl, lite i taget. Smula jästen i en bunke
Bästa pizzadegen

Bästa pizzadegen

Rör ut jästen i lite av vatten och häll det sedan över mjölet. Häll långsamt ner vattnet i mjölet (mjölet skall absorbera så mycket vatten som möjligt, vilket ger krispigare kanter)
Pizzadeg

Pizzadeg

Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och mjöl. 25 g jäst. 12½ dl ljummet vatten max 37°. 12 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 1½ tsk salt. 16 dl vetemjöl. 125 g jäst 2½ dl ljummet vatten max 37° 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 6 dl vetemjölGör så här Smula jästen i en bunke
Bästa pizzadegen

Bästa pizzadegen

Blanda i mjöl tills det blir en smidig deg och knåda sedan in saltet. Hemligheten är durumvetemjöl, svårare än så är det inte
Långjäst pizzadeg

Långjäst pizzadeg

Använd en köksassistent och ha i mjölet och jästen. Kavla inte ut degen med kavel utan använd fingrarna
pizzadeg  från USA

pizzadeg från USA

Blanda mjöl, salt och jäst väl. Mjöla bordet, försök få ur degen i ett stycke använd degskrapa så går det lättare
Pizzadeg

Pizzadeg

Går åt en digital våg för att få rätt mängd jäst och salt och även mjölet. Ta sedan lite av mjölet och blanda i tillsammans med jästen, så att jästen löser upp sig i vattnet
Klassisk pizzadeg

Klassisk pizzadeg

Blanda mjöl, socker och salt i en degbunke. Tillsätt eventuellt lite mer vetemjöl om det behövs. Rör ut jästen i lite av vattnet i annan bunke
Pizzadegen 2.0

Pizzadegen 2.0

Lös upp jästen i en halv deciliter vatten. Tillsätt resten av vattnet, olivoljan och mjölet. Istället för vanligt vetemjöl använder vi oss av ett tipo 00-mjöl, ett italienskt finmalt vetemjöl som man hittar lite överallt (i Göteborg bland annat på Aldardo eller Fratelli Gridelli). Calles superoptimoptiska pizzadeg, 2. 25 g jäst. 0,5 dl vatten + 2 dl vatten. 2 msk olivolja. 6 dl tipo 00-mjöl. 0,5 tsk salt. Knåda degen i minst 13 minuter innan du tillsätter saltet. Låt degen jäsa i ungefär 45 minuter och kavla sedan ut på ett mjölat bakbord. 25 g jäst. 0,5 dl vatten. 2 dl vatten. 2 msk olivolja. 0,5 tsk salt
Kalljäst pizzadeg

Kalljäst pizzadeg

Tillsätt kallt vatten och salt. Ta upp degen på mjölat bakbord men knåda ej utan forma enbart hastigt till runda bollar
Flytande pizzadeg

Flytande pizzadeg

Häll ner mjölet i en stor bunke och tillsätt torrjäst, salt, honung och olivolja. När smeten jäst klart, ta en sked och rör runt lätt tills bubblorna försvinner
Pizzadeg

Pizzadeg

Tillsätt resten av vattnet, olivolja, honung, salt och nästan allt mjölet. tsk salt. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet
Pizzadeg

Pizzadeg

Tillsätt matolja, salt och det mesta av mjölet. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt

Pizzadeg

Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och mjöl. Smula jästen i en bunke. 25 g jäst. 2 1⁄2 dl ljummet vatten max 37°. 2 msk Arla® Smör-&rapsolja. 1⁄2 tsk salt. 6 dl dinkelmjöl

Pizzadeg med starter

Efter ca en timma hällde jag ut degen på mjölat bord och delade den i fyra delar. Vi tycker att det är gott med aubergine och champinjoner i fyllningen och recept på den fyllningen hittar du här en bit ner i inlägget eftersom början handlar om ett annat sätt (vårt vanliga) att göra pizzadeg
Se & gör: Lisas bästa pizzadeg

Se & gör: Lisas bästa pizzadeg

Häll mjöl och vatten i en degbunke. Lös upp jästen i vattnet och vispa in mjölet till en slät smet. Lägg upp degen på ett mjölat arbetsbord och dela den i fyra lika stora bitar