Rör ut jästen i lite av vatten och häll det sedan över mjölet. Häll långsamt ner vattnet i mjölet (mjölet skall absorbera så mycket vatten som möjligt, vilket ger krispigare kanter)
Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och mjöl. 25 g jäst. 12½ dl ljummet vatten max 37°. 12 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 1½ tsk salt. 16 dl vetemjöl. 125 g jäst 2½ dl ljummet vatten max 37° 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 6 dl vetemjölGör så här Smula jästen i en bunke
Går åt en digital våg för att få rätt mängd jäst och salt och även mjölet. Ta sedan lite av mjölet och blanda i tillsammans med jästen, så att jästen löser upp sig i vattnet
Lös upp jästen i en halv deciliter vatten. Tillsätt resten av vattnet, olivoljan och mjölet. Istället för vanligt vetemjöl använder vi oss av ett tipo 00-mjöl, ett italienskt finmalt vetemjöl som man hittar lite överallt (i Göteborg bland annat på Aldardo eller Fratelli Gridelli). Calles superoptimoptiska pizzadeg, 2. 25 g jäst. 0,5 dl vatten + 2 dl vatten. 2 msk olivolja. 6 dl tipo 00-mjöl. 0,5 tsk salt. Knåda degen i minst 13 minuter innan du tillsätter saltet. Låt degen jäsa i ungefär 45 minuter och kavla sedan ut på ett mjölat bakbord. 25 g jäst. 0,5 dl vatten. 2 dl vatten. 2 msk olivolja. 0,5 tsk salt
Häll ner mjölet i en stor bunke och tillsätt torrjäst, salt, honung och olivolja. När smeten jäst klart, ta en sked och rör runt lätt tills bubblorna försvinner
Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och mjöl. Smula jästen i en bunke. 25 g jäst. 2 1⁄2 dl ljummet vatten max 37°. 2 msk Arla® Smör-&rapsolja. 1⁄2 tsk salt. 6 dl dinkelmjöl
Efter ca en timma hällde jag ut degen på mjölat bord och delade den i fyra delar. Vi tycker att det är gott med aubergine och champinjoner i fyllningen och recept på den fyllningen hittar du här en bit ner i inlägget eftersom början handlar om ett annat sätt (vårt vanliga) att göra pizzadeg
Häll mjöl och vatten i en degbunke. Lös upp jästen i vattnet och vispa in mjölet till en slät smet. Lägg upp degen på ett mjölat arbetsbord och dela den i fyra lika stora bitar