Smula sönder jästen i en skål och lös upp den med saltet och någon msk av vattnet. Häll blandningen över jästen och tillsätt vetemjölet samt lite olivolja (om ni vill)
Värm en kastrull och fräs vitlöken lätt i smör. Smula jästen i en bunke och lös upp med vattnet. 15 g färsk jäst. 1 msk smör. 15 g färsk jäst. 5 tomater 1 msk smör
Fräs kantareller och lök i smör tills smöret har stekts in i kantarellerna. 2msk finhackad lök50g smör1dl crème fraiche100g riven ost. Pizzadeg50gjäst1tsk salt½dl olivolja3dl ljummet vatten7dl vetemjöl. Blanda jäst, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter
Lös jästen i lite av vattnet. Knåda pizzadegen och dela den sedan i 4 bitar. 25 g jäst. 2 msk smör. Deg. Häll på resten av vattnet, blanda i mjöl och salt och arbeta samman till en smidig deg
För att komma lite lättare undan startade jag en pizzadeg redan på morgonen. Den lilla mängden jäst använde jag för att degen inte skulle överjäsa från morgonen till kvällen