i ugn med endast ugnslampan tänd eller ovanpå spisen (medan ugnen värms till 225°) i ca 100 minuter. -) Jag kollade efter en timma men då var degen inte färdig, och den hade säkert kunna stå längre också, men efter knappt 2 timmar var den bra att baka ut på. Jag rundrev den och lät den vila medan jag plockade fram pålägg, kanske 5 min. Jag har inte så stor ugn och inte så stor bakspade heller så pizzorna blev 21-22 cm i diameter (handlov och mycket mjöl), 4 st, som gräddades i 2 omgångar på het baksten (225°) i ca 10 min. recept påsurdegsstart 120 g (1 dl) surdegsstart*
PizzadegPåvetesurdeg. Blanda surdegen med resten avingredienserna. Vetesurdeg. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
och dra sedan ut den så mycket som det går utan att den går sönder (vi fortsätter på yogatemat här). När vi är i Lettland brukar jag alltid köpa med mig deras bröd hem och sedan sitta och mumsa på
Vi hade två bitar pizzadeg (påsurdeg såklart. Jag flyttade dem från frysen till kylskåpet på morgonen och på eftermiddagen la jag fram dem, tog ur dem ur plasten och lade en bakduk över
Nämnas bör att pizzadegen självklart kom från Solhaga Stenugnsbageri. Hur man gör så att surdegen lever och bubblar till att lära oss att forma och snitta bröden på rätt sätt
Just nu ligger de och sover i hallen medans jag flaxar runt och har redan hunnit göra pannkakssmet som gottar sig i kylen, gräddat av en pavé, har en ny durumpavé på autolys och ska snart baka av en baguettedeg som sak bli dels baguetter men även pizzadeg
Oskars pizzadegpåsurdeg. Under våren har Oskar fått väldig fart på vår surdeg och Melker älskar surdegsbröd så mycket att han ber honom baka allt möjligt påsurdeg
Det här är mitt favoritrecept påpizzadeg som är hämtat från Martin Johanssons bok Bröd och Pizza. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den om du gör mer än en pizza
Vad sägs om minipizzor med taleggio och fikon, pizzadeg med fullkorn eller varför inte lyxiga småpizzor med skaldjur som en trevlig inledning på nyårsfesten
Tryck ut pizzadegenpå ett bakplåtspapper. Hacka oregano och strö på. Lägg dem på plåten. 1 förp pizzadeg av surdeg (à 400 g). Sätt ugnen på 225°C. Häll på buljongen och koka ca 10 minuter eller tills morötterna är mjuka. 1 förp pizzadeg av surdeg ( 400 g)
Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt med lite mjöl. Lägg ut smörgåsgurkan/pickles på hushållspapper och låt ligga och dra i ca 5 min så att överflödig vätska försvinner. Nurlan Emir 400 g Pizzadeg - Surdeg