Den frysta degen går sedan att tina (ikylenövernatten) och använda som vanligpizzadeg. Jag är vanligtvisinte så särskilt förtjust i paj, eftersom jag integillarvanlig pajdeg, men denna variant hade ju en botten av pizzadeg så den fick mycket väl godkänt
Det jag fastnade för i hans beskrivning var hur hans pizzadeg jäser och bakar hur han bakar ut den. Degen jäser ikylen och plockas fram i värmen så att den jäst upp tillräckligt lagom tillpizzabakning
Vi hade redan pizzadeg, mozzarella och basilikai frysen vilket gjorde att det var ganska enkelt att svänga ihop en Margarita (med tomatsås, mozzarella och basilika) till kvällsmaten
Tänkte att vore det inte bäst om pizzadegenfickligga och kalljäsa ikylenövernatten. Hursomhelst så valde jag att göra en pizzadeg med durumvetemjöl, något som jag märkt inte förekommer så vanligti recept på bra pizzdegar
Att frysa pizzadeg gjorde vår fredagmiddag så mycket lättare. Lägg litetid på degen när som helst, smörj med lite olja mellan portionsbitarna, lägg över ett lock eller folié och låt jästaövernatten