Pizzadeg. Börja med pizzadegen. Dela pizzadegen i fyra delar. Pizzadeg. Tillsätt olja, salt och vetemjöl och knåda degen, cirka 5 minuter i bakmaskin och minst 10 minuter för hand
Receptet jag tänkte dela med mig av ger en smidig och lättarbetad pizzadeg som ger ett fint och fluffigt resultat, denna gång med en väldigt god och krispig botten tack vare bakstenen
Verkar som golfarmar är bra att ha när man knådar och kavlar pizzadeg. PIZZADEG 1/2 pkt jäst 2 dl ljummet vatten 6-7 dl vetemjöl special 3 msk olivolja e nypa havssalt TOMATSÅS 1 burk krossade tomater 1 röd paprika 5 soltorkade tomater 2 vitlöksklyftor en näve basilikablad salt svartpeppar FYLLNING (mått efter tycke och smak) gul lök bacon prosciutto färska champinjoner oliver färsk vitlök mozzarella hyvlad parmesan RUCCOLAOLJA 3 dl ruccolablad 1 dl olivolja flingsalt svartpeppar ett stänk citronsaft GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt eller baksten i ugnen som får värmas upp. PIZZADEG 1 Värm vattnet till 37 grader. 3 Tillsätt salt, olja och mjöl och arbeta degen smidig med elvisp eller bakmaskin
• Arbeta in lite mjöl i taget med hjälp av en bakmaskin eller elvisp med degkrokar. Pizzadeg (1 plåt)25 g jäst2 1/2 dl vatten2 msk olja (oliv/raps)2 msk linfrön (ej nödvändigt)Lite salt5 dl fullkornsdinkel3 dl dinkelsikt+ extra mjöl till knådning efter jäsning
Bred ut en pizzadeg i taget. Jag körde min i bakmaskin/assistent. 2 kylda pizzadegar, för långpanna. ca 1 dl per pizzadeg. jag gjorde på 3 pizzadegar. ca 1 dl per pizzadeg