Antagligen för att vi är en familj som gillar att baka, äta med händerna äter för mycket mackor, tänker att jo om mackan är varm så blir det middag och kanske främst faktiskt är ganska bra på att ta hand om rester
Pizzamacka gjord på formfranska. Pizzamackor är allas favoriter. Gott som vardagsmat, till fredagsmyset eller varför inte duka upp en stor buffé med pizzamackor nästa gång du får gäster eller har kalas
Nu var det nog ett år sedan mitt liv vältes över ända, jag som trodde att man var tvungen att gå till finpizzeria för att njuta så här kolossalt mycket av en varm macka med pålägg
Folk frågar mig ofta hur det är möjligt att bo i Italien och inte äta pizza och pasta, men för mig är det inget problem, för jag har aldrig varit en stor konsument av varken pizza eller pasta ändå (och när det kommer till framförallt pasta, så finns det många goda alternativ)
Tyvärr hade vi lovat 13-åringen att hon skulle få äta pizza med en kompis och 10-åringen blev bjuden på spagetti och köttfärssås hos en kompis innan scouterna
pasta/pizza/plockmat, fredagsmys. mindre portion fisksoppa, kanske med vitlöksaioli eller macka till (max 2 port),middag Chili sin carne med matvete eller mathavre (3 port)
Förutom att använda dem direkt till tex en pasta, paj eller pizza så kan man (såvitt jag googlat mig till det) ”konservera” dem genom att lägga dem i en burk och sedan täcka dem med olja