Pitabröd utan jäst recept

16 Spara
Pitabröd

Pitabröd

Kavla ut de jästa bullarna utan att knåda dem först. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet
12 Spara
Pitabröd med köttfärsfyllning

Pitabröd med köttfärsfyllning

Lös upp jästen i kallt vatten. Idag har jag bakat pitabröd för första gången och det var en intressant upplevelse
2 Spara
Pitabröd

Pitabröd

Brödet ska inte få färg utan bara bli genomgräddade. Lös upp jästen med ljummet vatten, häll i mjöl, salt och socker
2 Spara
Pitabröd

Pitabröd

klibbig, utan har fått en fin matt yta. Blanda mjöl, salt, socker och jäst i en. Låt pitabröden jäsa igen till nästan
2 Spara
Proppfyllda pitabröd

Proppfyllda pitabröd

De enda jag någonsin hittar i affären är gjorda på det vitaste av vitt mjöl och är både smaklösa och utan näring
1 Spara
Pitabröd

Pitabröd

En annan fördel är att man inte behöver värm degvätskan alls, utan kan bara veva ihop allt i ett svep
0 Spara
Pitabröd

Pitabröd

Härligt goda pitabröd att fylla med smarriga tillbehör som kyckling, grönsaker, kebabkött, tacosfärs, skinka, ja precis vad du vill, annars är de goda att äta precis som de är
38 Spara
Hemgjorda, enkla pitabröd!

Hemgjorda, enkla pitabröd!

Smula jästen i en bunke och tillsätt därefter vatten, lös upp jästen. Dessa pitabröden gjorde jag redan för någon månad sen men nu är det dags att publicera dem
2 Spara
Falafel i pitabröd

Falafel i pitabröd

Fräs vitlöken utan att den tar färg, rör ner tomat purén. Smula ner jästen i en bunke, rör ut med ljummet vatten
5 Spara
Hemgjord kebab – All in!

Hemgjord kebab – All in!

Färdigjäst pitabrödsdeg. Till köttet hade jag pitabröd och en finfin vitlök/kebabsås. Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie
3 Spara
Libanesisk meze hos familjen J.

Libanesisk meze hos familjen J.

Pitabröd. Släng inte i alla på en gång, utan koka. Häll det i en bunke, strö i jästen och rör tills den löser sig
3 Spara
En knäckfråga

En knäckfråga

Men redan efter några minuter pöste de första bröden upp som pitabröd, och det var väl  knappast avsikten
2 Spara
Kebabsås

Kebabsås

Nästa gång vi äter pitabröd blir det garanterat med kebab och hemmagjord kebabsås. Receptet på snabb pizzadeg utan jäst hittar ni här och blir det leftovers över så är pizzan god att äta även nästa dag till mellanmål
1 Spara
Semmelwrap / Wrapsemla

Semmelwrap / Wrapsemla

Risken är annars att den fluffar upp sig, som ett pitabröd i ugnen. Går de för länge i ugnen, så går de senare inte att vika ihop utan att spricka
0 Spara
Jag tog en genväg

Jag tog en genväg

Just den här typen av stora, platta pitabröd, var det väldigt längesedan jag åt. Precis så var det för mig i onsdags, och det är inte utan att jag kände mig en smula förskräckt infört tanken att härda ut i ytterligare två dagar
0 Spara
Pitabröd

Pitabröd

Ljumma 6 dl vatten med 1 msk olja och lös upp 50 g jäst i detta. Kavla ut varje bulle ( utan att knåda den) till en tunn kaka, ca 15 cm i diameter och flytta över den på bakpappersklädd plåt
0 Spara
Pitabröd

Pitabröd

Har aldrig bakat pita själv, inte heller smakat på någon hemmabakad variant heller, utan här är vi vana vid dom man köper i affären, visst är dom köpta helt ok men jag kan lova att dom hemmabakade inte spelar i samma division
3 Spara
Fördelaktig uppblåsthet och fyllning utan fusk

Fördelaktig uppblåsthet och fyllning utan fusk

Kanske låter det simpelt, men det smakar faktiskt riktigt bra i pitabröd. Om man har pitabröd (som ju för övrigt går utmärkt att frysa) kan man med fördel använda sådant bröd för att fixa små panpizzor