Piroger vetemjöl olja recept

Veckans middag: Piroger

Veckans middag: Piroger

Fräs lök, morötter och köttfärs i oljan några minuter. Piroger. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
Piroger grundrecept pirogdeg

Piroger grundrecept pirogdeg

Bryn färsen i olja. Grädda pirogerna mitt i ugnen 12 minuter. 13,5 dl vetemjöl. 2 dl vetemjöl till utbakning. 2 msk olivolja
Piroger med vegfärs och morötter

Piroger med vegfärs och morötter

Arbeta in vetemjölet så det blir en smidig deg. Ganska ofta blir det dessa saftiga och goda piroger som hamnar i kylväska
Nyttigare piroger med olika fyllningar

Nyttigare piroger med olika fyllningar

Tillsätt resten av mjölken, oljan och saltet. ½ dl olivolja. Deg till 16 piroger. 10 dl vetemjöl. Köttfärsfyllning till 8 piroger. Skink- och ostfyllning till 8 piroger
Piroger fyllda med köttfärs eller skinka

Piroger fyllda med köttfärs eller skinka

28 stycken 1 pkt färsk jäst (à 50 g) 5 dl mjölk eller vatten (37°C) 1 dl kvarg (1%) 1 tsk salt 2 dl grovt rågmjöl ca 10 dl vetemjöl Köttfärsfyllning 1 gul lök 1 klyfta vitlök 2 morötter 500 g köttfärs 1 msk olja 2 msk tomatpuré 2 dl krossade tomater 1 tsk salt 2 tsk italiensk salladskrydda 1 krm svartpeppar 2 msk sweet chili Skinkfyllning 400 g rökt skinka 1 paprika 4 dl riven ost Pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Grova piroger med rökt skinka och purjolök

Grova piroger med rökt skinka och purjolök

Tillsätt salt, olja, potatis, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Det är så praktiskt och gott att göra egna piroger, perfekt att ha hemma i frysen och värma på om man inte riktigt hinner laga middag eller lunch
Piroger med köttfärsfyllning – gott och enkelt!

Piroger med köttfärsfyllning – gott och enkelt!

Blanda därefter ner salt och olja och arbeta in mjölet efterhand, gärna med maskin. Piroger är ju väldigt gott och något jag gärna gör och lägger i frysen för att ha något snabbt att ta fram och man kommer hem trött en kväll och vill ha något snabbt i magen
Arabiska piroger med burritos o nötter

Arabiska piroger med burritos o nötter

Stek dem olja, lök, vitlök och färsen. Burritos piroger. Två påsar av pinjenötter att steka med lite olja tills dem fått färg och häll blanda med färsen i grytan
Piroger med fetaost och salami

Piroger med fetaost och salami

dl vetemjöl. Låt oljan rinna av från osten. Låt pirogerna svalna lite innan de serveras. Sätt ugnen på 250 grader
Piroger med kantarellfyllning

Piroger med kantarellfyllning

Tillsätt olja, socker, salt och vetemjöl och arbeta degen väl i 10 minuter. 2 msk olja. Ca 6 dl vetemjöl
Piroger grundrecept

Piroger grundrecept

Bryn färsen i olja. 113,5 dl vetemjöl. 12 dl vetemjöl till utbakning. 12 msk olivolja. Grädda pirogerna mitt i ugnen 12 minuter
Färsfyllda Piroger

Färsfyllda Piroger

Nu kan du börja tillsätta vetemjölet, lite i taget. Hetta upp en stekpanna med oljan. och fyll frysen med härliga färsfyllda piroger
Ryska piroger med potatisfyllning

Ryska piroger med potatisfyllning

vetemjöl. Vik upp och nyp ihop pirogernas kanter noga. Lägg pirogerna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper
Piroger med fetaost och salami

Piroger med fetaost och salami

Låt oljan rinna av från osten. Låt pirogerna svalna lite innan de serveras Deg. 5 ½ dl vetemjöl. Sätt ugnen på 250 grader
Piroger

Piroger

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Deg 4 dl mjölk 800 gram vetemjöl 0,25 paket jäst 25 gram smör , smält 0 äggula(or) , till pensling 1 tsk salt Fyllning 4 dl köttfärssås , från receptet nedan 1 st röd chili 2 dl riven ost 1 dl färska örter , valfria, t. olja till stekning 1 krm peppar Till servering 0 grönsallad Köp receptet