Börja med fyllningen för att den ska hinna svalna innan du bakar in den i pirogerna (det är viktigt, annars avger fyllningen så mycket kondens att pirogerna blir blöta)
Jag gjorde två varianter på pirogerna, en medköttfärsfyllning och en med ost och skinka. Piroger är ju väldigt gott och något jag gärna gör och lägger i frysen för att ha något snabbt att ta fram och man kommer hem trött en kväll och vill ha något snabbt i magen
Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger. Rör ut jästen med lite av vätskan tillsätt sedan resten av vätskan
Smaka av med senap, salt, peppar, soja och fond. Gör under tiden köttfärsfyllningen. Pensla kanterna med ägg, lägg på lite fyllning på mitten och vik degen dubbel
Jag fyller dem med köttfärs men det går förstås bra med annat gott också. Om det är någon gång som Peter får ett sånt där härligt lyckligt leende är när jag lagar köttfärspiroger
Dela pizzadegen i kvadrater och lägg köttfärsfyllningen i mitten. När det var dags för middag häromdagen och vi skulle laga till färsen som låg på diskbänken kom vi på att piroger skulle smaka gott
En pirogdeg, några piroger fyllda med nutella och några pirogermed tacofärs&post. Tryck med en gaffel runt kanten ( om du inte har en pirogformare som jag)
Knåda mer med vetemjöl tills blir fin degen och lite kletig ska vara. Köttfärsfyllning. Knåda ut degen med lite mjöl och kavlar ut och tryck ner kaffe kopp storlek rund "form"