Piroger grovt rågmjöl recept

Piroger med grovt rågmjöl

Piroger med grovt rågmjöl

Lite nyttigare piroger med grovtrågmjöl och grahamsmjöl. Dessa går utmärkt att frysas in, degen kan även förberedas dagen innan den ska bakas ut, och kan dessutom fyllas med det man gillar att ha i sina piroger
Veckans middag: Piroger

Veckans middag: Piroger

Piroger. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
Piroger fyllda med köttfärs eller skinka

Piroger fyllda med köttfärs eller skinka

28 stycken 1 pkt färsk jäst (à 50 g) 5 dl mjölk eller vatten (37°C) 1 dl kvarg (1%) 1 tsk salt 2 dl grovtrågmjöl ca 10 dl vetemjöl Köttfärsfyllning 1 gul lök 1 klyfta vitlök 2 morötter 500 g köttfärs 1 msk olja 2 msk tomatpuré 2 dl krossade tomater 1 tsk salt 2 tsk italiensk salladskrydda 1 krm svartpeppar 2 msk sweet chili Skinkfyllning 400 g rökt skinka 1 paprika 4 dl riven ost Pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Karelska piroger

Karelska piroger

Doppa pirogerna hastigt en och en i vattenbadet. Servera pirogerna ljumma med ägg­smöret. Karelska piroger 1. grovtrågmjöl, (+ 1/2 dl till utbakning). 12 piroger Ingredienser 2 dl ljummet vatten 1 tsk salt 2,5 dl vetemjöl 2,75 dl grovtrågmjöl, (+ 1/2 dl till utbakning) Fyllning
Piroger fyllda med köttfärs

Piroger fyllda med köttfärs

30 st 1 paket färsk jäst (à 50 g) 5 dl vatten eller mjölk (37°C) 1 dl kvarg 1 tsk salt 2 dl grovtrågmjöl 10 dl vetemjöl Köttfärsfyllning 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 3 morötter (à 100 g) 500 g köttfärs 1 msk olja 2 msk tomatpuré 2 dl krossade tomater salt och svartpeppar 2 tsk italiensk salladskrydda 2 msk sweet chili ägg till pensling Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen

Karelska piroger (Karjalan Piirakka)

Det går att använda grovt eller fint rågmjöl, jag använde fint. Då är karelska piroger ett givet alternativ, inte för att det det är speciellt juligt utan för att det är typiskt finskt och otroligt gott
Nyttiga små köttfärspiroger

Nyttiga små köttfärspiroger

Riv morötterna grovt. Brukar göra piroger med färdig pizzadeg från ICA. Börja med köttfärsröran så den hinner svalna innan pirogerna ska fyllas
Små köttfärspiroger - 137 kcal

Små köttfärspiroger - 137 kcal

Riv morötterna grovt. Börja med köttfärsröran så den hinner svalna innan pirogerna ska fyllas. Pensla pirogerna med uppvispat ägg utblandat med lite vatten
Pirogdeg på tre sätt

Pirogdeg på tre sätt

Kavla ut pirogerna tunt, använd mjöl så de inte klibbar fast. Kavla ut pirogerna tunt och fritera i max 150 grader
Piroger med köttfärs

Piroger med köttfärs

Jag älskar piroger. Detta är det bästa receptet på piroger som jag gjort. Vispa upp ägg med lite vatten och pensla pirogerna
Kyckling kurry typ av pirog.

Kyckling kurry typ av pirog.

Lägg det grova rågmjölet, saltet och bikarbonat sodan i en skål, blanda i vattnet och knåda till en deg det tar ett par minuter
Pirogdeg på tre sätt

Pirogdeg på tre sätt

Kavla ut pirogerna tunt, använd mjöl så de inte klibbar fast. Kavla ut pirogerna tunt och fritera i max 150 grader. 6 dl rågmjöl
XtraBorås v.8

XtraBorås v.8

Jag älskar piroger. Gillar ni piroger så måste detta testas. Vispa upp ägg med lite vatten och pensla pirogerna

Viltskavspiroger med tranbär

Rör ner salt, rågmjöl och vetemjöl. Vik in sidorna och rulla samman pirogerna. Servera gärna de nygräddade pirogerna med en fräsch sallad