Degen. Fräs lök, morötter och köttfärs i oljan några minuter. Piroger. Arbeta till en smidig deg. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
Det här receptet ger en rätt stor deg, det går bra att halvera den om man inte önskar så många,. Blanda därefter ner salt och olja och arbeta in mjölet efterhand, gärna med maskin
Börja med degen till skalet när gröten nästan är färdig. Blanda vatten, mjöl, salt och olja. Men till eftermiddagsfika ena dagen så såg de till att vi fick karelska piroger
Deg. Ganska ofta blir det dessa saftiga och goda piroger som hamnar i kylväska. Degen. Det är så smidigt att ta med piroger för det behövs inga tallrikar eller bestick för att äta dem, vilket är en fördel om man måste äta i bilen
Pirogdeg. Tillsätt salt, olja, potatis, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Det är så praktiskt och gott att göra egna piroger, perfekt att ha hemma i frysen och värma på om man inte riktigt hinner laga middag eller lunch
Blanda därefter ner salt och olja och arbeta in mjölet efterhand, gärna med maskin. Piroger är ju väldigt gott och något jag gärna gör och lägger i frysen för att ha något snabbt att ta fram och man kommer hem trött en kväll och vill ha något snabbt i magen
Blanda i kesella, salt och det mesta av mjölmixen och arbeta degen kraftigt, gärna i maskin. Häll i vatten, olja och fiberhusk och rör om tills jästen löser sig
Deg. Vik upp och nyp ihop pirogernas kanter noga. Rör i degspadet så att jästen löser sig. Lägg pirogerna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper