Pilgrimsmusslor vin förrätt recept

Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Skala räkorna eller plocka bort muskeln av pilgrimsmusslorna och lägg musslorna på ett hushållspapper
Pilgrimsmusslor och blomkålspuré

Pilgrimsmusslor och blomkålspuré

Finhacka löken och koka på hög värme med vin och vinäger tills hälften av vätskan kokat bort. Receptet är tänkt som förrätt men på fotot hade jag det som varmrätt så därför är det 6 musslor på det 16 pilgrimsmusslor. 2 dl vitt vin. 1 msk vitvinsvinäger
Pilgrimsmusslor med sikrom och vitvinsås

Pilgrimsmusslor med sikrom och vitvinsås

En supersmarrig förrätt med lyxkänsla. Stek pilgrimsmusslorna i smör, bara någon minut på varje sida. Häll vinet i en kastrull ochkoka ihop tills ungefär hälften är kvar
Baconlindade pilgrimsmusslor med rotsellerisallad

Baconlindade pilgrimsmusslor med rotsellerisallad

Det här är ett recept ur minfavoritkokbok för tillfället, Allt om mat och vin. förrätt,. Pilgrimsmusslor 4Bacon 2 eller 4 skivor, beroende på storlekSaltRotselleri 50 gBasilika 3 bladMascarpone 3 mskMajonnäs 1 mskSalt 1 krmSvartpepparBasilika till garneringEftersom jag följde instruktionerna i boken så noga jag bara kunde den här gången så publicerar jag det inte här. pilgrimsmusslor, 28 J
Pilgrimsmusslor med pasta, chili och persilja

Pilgrimsmusslor med pasta, chili och persilja

Smörad taglierini med brynta pilgrimsmusslor, vitt vin, chili och persilja. Kombinationen med pasta var inte dum, och jag gjorde helt enkelt lite mindre av allt och serverade det som en liten förrätt
Hummersoppa med pilgrimsmusslor

Hummersoppa med pilgrimsmusslor

Den enda ändringen jag gjorde var att ha i kräftstjärtar för att göra det lite matigare och göra dubbel sats, eftersom ursprungsreceptet var en förrätt
Ceviche med gravad lax och pilgrimsmusslor

Ceviche med gravad lax och pilgrimsmusslor

Till detta drack vi ett supergott vitt tyskt riesling vin som heter Dr L. Vill dela med mig av vår goda förrätt som vi hade på påskafton, en ceviche med gravad lax (jag använde den saffransgravade jag gjorde härom dagen) och pilgrimsmusslor, så himla gott
Mat & Vin i fin harmoni

Mat & Vin i fin harmoni

I går provlagade jag förrätten till den födelsedagscatering som jag ska göra på lördag. En riktigt bra matupplevelse inkluderar inte bara mat utan naturligtvis även vin
Sallad med pilgrimsmusslor

Sallad med pilgrimsmusslor

Servera med ett gott bröd och vitt vin – en tysk Riesling passar utmärkt till. Den här salladen serverade jag som en vårlunch, men den passar även som förrätt eller middag

Räksoppa med kammusslor

Förrätt. Räksoppa med pilgrimsmusslor till 2-3 personer 500 g räkor en rejäl klick smör 1 gul lök 2-3 dl vitt vin 2 dl vatten 2 msk hummerfond 2,5 dl matlagningsgrädde 2,5 dl mjölk ev. Tillsätt smör, hackad lök, vatten och vin och fräs skalen ca 20 minuter under lock. 2-3 dl vitt vin
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Smörstekta pilgrimsmusslor. vinäger. Nu var det dags för den första förrätten, en betsallad. Lägg upp pilgrimsmusslorna på en assiett eller likande och häll smöret över
Nobelmiddag

Nobelmiddag

Tartlett med getost och rödbeta samt marinerade pilgrimsmusslor och havskräftor med tryffelvinaigretteSmå pajformar kläddes med en deg och förgräddades i ugn
Alla Hjärtans Chokladmousse!

Alla Hjärtans Chokladmousse!

Efter en lunch på Delikatessen i Malmö, köpte jag sex pilgrimsmusslor och två fina svenska ostron, Ostrea edulis