Lägg på pilgrimsmusslan och romsäcken. För en matbloggare är det jackpot - en pilgrimsmussla är ju så mycket finare om den serveras i sitt skal, än om den serveras på en vanlig tallrik
Toast med pilgrimsmussla. För den andra gör samma process fast addera romsäckarna och mixa slätt. 2 romsäckar från pilgrimsmusslorna. 5 potatisar 1 bit pancetta olja, till stekning smör, till stekning 1 msk kapris, finhackad 3 schalottenlökar 3 kvistar färsk timjan 4 pilgrimsmusslor 2 romsäckar från pilgrimsmusslorna 2 msk grapefruktjuice 2 msk olivolja 2 skivor bröd 2 msk smör 3 dl kalvfond 2 oxmärgar salt och peppar
Plocka bort skägget, romsäcken och den lilla sega biten som sitter på sidan. Bästa sättet att servera pilgrimsmussla på tycker vi är nystekt i sitt skal
200 g pilgrimsmusslor utan romsäck. 1 kg pumpa (skalad, urkärnad och tärnad) 0,5 l standardmjölk 0,5 l grädde 1 kalvbuljongtärning 1 dl grapejuice salt tabasco 2 msk smör 200 g pilgrimsmusslor utan romsäck 0,5 vitlöksklyfta, finhackad worcestershiresås
Romsäckarna från musslorna. Sjud romsäckarna i saltat vatten 20 sekunder. 12 färska pilgrimsmusslor, rensade med romsäcken kvar. 12 färska pilgrimsmusslor, rensade med romsäcken kvar Olja och smör till stekning Salt och peppar. Majonnäs Romsäckarna från musslorna 1 äggula 1 tsk dijonsenap 2 msk vatten Några stänk champagnevinäger 1,5 dl neutral olja Salt och peppar
Väldigt goda var också de pilgrimsmusslor som Klas tillagade, men det bästa med musslorna var att vi (eller i varje fall jag, som aldrig tidigare prövat på det) fick lära oss hur man öppnar, plockar ur och rensar pilgrimsmusslan
Min kompis valde stekta pilgrimsmusslor som var stora och fina (och med romsäcken kvar. Nästan varje gång jag går till Kopapa så väljer jag en burgare, antingen en vanlig eller en med soft shell crab
Skär bort den orangea romsäcken och lägg separat. Vi lagade fyra rätter, bland annat gjorde vi den här enkla och goda pilgrimsmusslan och förutom att den var sagolikt god så använde Klas hela musslan och alla dess delar