Petit choux vaniljkräm recept

Petit choux

Petit choux

1Skär eller klipp av ett lock och fyll med t ex grädde och bär, vaniljkräm eller crème fraiche och räkor
Petit choux

Petit choux

Skär eller klipp av ett lock och fyll med t ex grädde och bär, vaniljkräm eller crème fraiche och räkor
Juliga Petit Choux

Juliga Petit Choux

Blanda med vaniljsocker, vaniljkräm samt valfri smaksättning. En ofta bortglömd, men ack så god, dessert är petitchouxer

Petit choux

Läckra petit-choux fyllda med vaniljkräm och grädde. De kan fyllas med grädde smaksatt med vaniljsocker eller vaniljkräm
Svampfylld petit choux, snittar och efterrätt

Svampfylld petit choux, snittar och efterrätt

Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petitchouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Petit Choux

Petit Choux

Rör ihop vaniljpulvret med mjölken till vaniljkräm. Vispa grädden och blanda ner i vaniljkrämen. Ni ser väl Hela Sverige Bakar
Saffranspetit choux

Saffranspetit choux

Gräddkräm (lika delar vaniljkräm och vispad grädde). Saffranspetitchoux är en superbra grej eftersom man kan fylla dem med lite vad man vill och både till mat och dessert
Maria bollar

Maria bollar

Denna underbara lilla bakelse är gjord med petitchoux och mördeg, fylld med hemkokt vaniljkräm och toppad med lite florsocker
Eclair

Eclair

Det är en fantastisk kombination av en smakfull petitchoux skal fylld med krämig hemmagjord vaniljkräm och en fyllig choklad ganache
Chokladreligösor

Chokladreligösor

Det är bollar gjorda av petitchoux-deg, sån man har till eclairer (och mängder av andra bakverk). Och så ska vaniljkrämen vara just en kräm och vara spritsbar och bilda en ring (gloria) mellan bollarna

Vaniljsemlor

Semlor Budapestbakelser Petitchoux Vaniljsemlor . Ett fantastiskt gott sätt att variera klassiska semlor är att byta ut mandelmassan mot hemlagad vaniljkräm
Ännu en dag med fransk matlagning!

Ännu en dag med fransk matlagning!

-Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petitschoux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delen där de har influerats av Italien
Fresta ...

Fresta ...

Petitchoux är en liten fransk bakelse som ska fyllas med med grädde eller vaniljkräm. Varför inte fresta dina sommargäster med en liten petitchoux
Éclairs

Éclairs

Man gör avlånga petitchouxer som man fyller med en chokladkräm och doppar toppen i en chokladglasyr
Petit Choux med Dulce de leche

Petit Choux med Dulce de leche

PetitChoux är lätta att variera och det är gott att förutom vispgrädde fylla med tex lemoncurd, vaniljkräm, sylt, färska bär, chokladkräm, fromage, glass osv
Petit choux

Petit choux

Olika varianter är t ex en god fromage eller vaniljkräm med frukt och glass med chokladsås. "litet kålhuvud"Tänk på att petitchouxer är väldigt känsliga för drag, så öppna inte ugnsluckan förrän de är klara