Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petitchouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Petitchoux är en liten fransk luftig bakelse som oftast fylls med en vaniljkräm eller grädde. Förra året gjorde jag semmelkladdkaka och i år ville jag testa göra petitchoux semlor
Gräddkräm (lika delar vaniljkräm och vispad grädde). Saffranspetitchoux är en superbra grej eftersom man kan fylla dem med lite vad man vill och både till mat och dessert
Det är bollar gjorda av petitchoux-deg, sån man har till eclairer (och mängder av andra bakverk). Och så ska vaniljkrämen vara just en kräm och vara spritsbar och bilda en ring (gloria) mellan bollarna
Petitchoux. Éclarier fyllda med vaniljkräm, hallonsylt, clementin och grädde, bjöd jag bland annat på till födelsedagsfikat vid helgens firande av min brors födelsedag
Semlor Budapestbakelser Petitchoux Vaniljsemlor . Ett fantastiskt gott sätt att variera klassiska semlor är att byta ut mandelmassan mot hemlagad vaniljkräm
-Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petitschoux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delen där de har influerats av Italien
PetitChoux är lätta att variera och det är gott att förutom vispgrädde fylla med tex lemoncurd, vaniljkräm, sylt, färska bär, chokladkräm, fromage, glass osv
Olika varianter är t ex en god fromage eller vaniljkräm med frukt och glass med chokladsås. "litet kålhuvud"Tänk på att petitchouxer är väldigt känsliga för drag, så öppna inte ugnsluckan förrän de är klara