Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petitchouxen med dem och äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
Det är bollar gjorda av petitchoux-deg, sån man har till eclairer (och mängder av andra bakverk). Spritsa in chokladkräm i botten på petitchoux-bollarna så de får lite tyngd
Här är de färdiga "bakelserna". Ta från plattan och vispa ner mjölet tills degen släpper kastrullen. Spritsa ut degen i valfria former på en plåt med bakplåtspapper
På senare tid har jag gjort min egen petitchouxdeg i stället för att köpa färdig mix. -) Jag har börjat planera inför menyn och idag har jag testbakat PetitChoux, som jag ska bjuda på som tilltugg till välkomstdrinken, för det är lätt att misslyckas med degen
Spritsa ut degen i önskad form till eclair, petitchoux eller profiteroles. Se till att dina petitchouxer är helt torra (de sjunker annars), är de inte det, torka dem med öppen ugnslucka