Petit choux chokladkräm recept

Chokladreligösor

Chokladreligösor

Spritsa in chokladkräm i botten på petitchoux-bollarna så de får lite tyngd. Det är bollar gjorda av petitchoux-deg, sån man har till eclairer (och mängder av andra bakverk)
Ännu en dag med fransk matlagning!

Ännu en dag med fransk matlagning!

-Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petitschoux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delen där de har influerats av Italien
Éclairs

Éclairs

Man gör avlånga petitchouxer som man fyller med en chokladkräm och doppar toppen i en chokladglasyr
Petit Choux med Dulce de leche

Petit Choux med Dulce de leche

PetitChoux är lätta att variera och det är gott att förutom vispgrädde fylla med tex lemoncurd, vaniljkräm, sylt, färska bär, chokladkräm, fromage, glass osv