Stek kycklingbitarna i lite olja på medelhög värme tills dom är helt genomstekta. Men denna gång tänkte jag att jag skulle ha basilikasmaken i själva chicken nuggetsen direkt, så jag blandade kycklingen med pesto först, innan paneringen, och det blev ju såååå gott
Späd med olja, lite vinvinsvinäger och varmt vatten till en fin konsistens. Riv parmesanen och smula brödet, skala och hacka vitlöken, stöt basilika, pinjenötter och persilja med mortel (eller använd matberedarn)
Plocka av bladen på basilikan och kör dem med olivoljan i matberedare. Krossa vitlöken med saltet och en matsked olivolja i en mortel tills det blir en kräm
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
På flera ställen har de gjort sin pesto genom att mixa basilika, olja, vitlök. En sak jag nyligen upptäckt är att den gröna pesto som serveras här tycks vara helvegetarisk
Kör basilika och pinjenötter i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök och lite av oljan. Älskar en god pesto och så här gjorde jag min här om dagen som verkligen blev succé må ni tro alla läsare