Perstorp recept

Lösningen från Perstorp

Lösningen från Perstorp

Älskar Perstorp ättika. mitt badkar var så fult av kalkavlagringar att jag för ca 1 mån sedan började spraya varje kväll med 6%ig (utblandas m 3 delar vatten) på kvällarna o låta det verka över natten
Löksås

Löksås

några droppar Perstorps ättika. Gör så här. Hacka löken grovt eller strimla den. Låt löken fräsa sakta i smör ca 10 minuter
Godaste pizzasalladen är så god!

Godaste pizzasalladen är så god!

2-3 korkar Perstorps ättika. 2-3 korkar Perstorps ättika. Hoppas verkligen att ni alla fått njuta av en precis lika underbar höstdag som vi här nere gjort, sol från blåaste himmel och en sån där krispig hög luft som man nästan kan ta på
Sill i dill

Sill i dill

Det sägs att ättikan, Perstorps 24%, sockret från de skånska betorna och de vanligaste kryddorna i den skånska husmanskosten bildar en perfekt treenighet i denna inläggning. 1 dl Perstorps ättika. 1 dl Perstorps ättika
Pressgurka

Pressgurka

2 msk Perstorps ättikssyra. Skiva slanggurkan i mycket tunna skivor, gärna i en matberedare. Lägg skivorna i en glasskål
Sarma

Sarma

1 flaska Perstorp ättika. Börja med att koka upp riset. Skär ut mitten på surkålshuvudet, då det blir lättare att dela på bladen senare
Pannbiff med inlagd gurka

Pannbiff med inlagd gurka

11 dl matättika 3 % =(1 msk 24 % Perstorps ättika + 1 dl vatten). 500 g blandfärs
Enkel pressgurka, av 1st gurka!

Enkel pressgurka, av 1st gurka!

2 msk perstorps ättika (24%). 2 msk perstorps ättika (24%). Till kvällens söndagsmiddag (recept kommer) som jag fick laga i mitt ”nya” fina kök så gjordes de pressgurka
Gammelmormor Ellys senapsgurka

Gammelmormor Ellys senapsgurka

2 grader perstorps ättikssprit. 2 grader Perstorps ättikssprit. Skala och skiva gurkorna i tunna skivor. Lake
Kryddpicklad rödlök

Kryddpicklad rödlök

5 dl ättikslag, Perstorps 24%. Gör så här. Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull, lägg i kryddorna och tillsätt fond
Löksill i klart spad

Löksill i klart spad

5 dl ättika 24%, gärna Perstorps. Låt sillen rinna av ordentligt. Koka upp lagen och låt den kallna helt
Dillkött

Dillkött

Som skåning så funkar inget annat än Perstorpsättika. 5 msk ättika, Perstorps 24%. 5 msk ättika, Perstorps 24%
Kokt sill

Kokt sill

1 grad (4 msk) Perstorps ättika (24%). Skölj sillen väl. Salta lätt på köttsidan, lägg på en dillkvist. Rulla ihop sillen och lägg den tätt i en kastrull
Pumpad anka

Pumpad anka

1 msk ättika, 24% Perstorps. Halloweenhelg, eller Alla helgon om man föredrar det. Hur som haver så karvas det pumpor, skapas kreativa och läskiga kostymer och knapras godis
Ägg Benedict

Ägg Benedict

1 msk ättika, Perstorps 24%. Gör så här. Pochera ägg. Koka upp vatten med ättika och låt sedan sjuda. Knäck ett ägg i taget i en kopp
Pizzasallad....

Pizzasallad....

 Pizzasallad1/4 vitkålshuvuden kastrull kokande vatten3-4 korkar ättika (Perstorps)3/4 dl rapsolja2 msk vatten3 tsk strösocker2 tsk salt2 msk oregano1 tsk finmalen svartpepparGör så här
Syltade champinjoner

Syltade champinjoner

75 dl ättikslag, Perstorps 24%. Gör så här. Dela champinjonerna på mitten. Koka upp salt och vatten, lägg i svampen och låt det koka livligt i 1 minut