Jag fick i uppdrag av Findus att skapa ett tillbehör till deras nya satsning ”Lyckas med Torsk…” (innehåller 2 ryggfileér av torsk med en rejäl klick nordiskt örtsmör eller citron & persiljesmör), något snabbt, enkelt och gott för den medvetne konsumenten… och jag LYCKADES med Torsk OCH tillbehör
Persiljesmöret gör man enkelt genom att blanda smör med hackad persilja, salt och peppar. När det är ca 5 minuter kvar på gratängen, strö över riven ost och servera med köttet och persiljesmöret
Vi åt oxfilé och jag gjorde ett vitlök och persiljesmör som fick smälta in i köttet. Det är lyxigt att ha ett kryddsmör i frysen och plocka fram till det grillade köttet, eller den där goda köttbitet som du stekt i en panna
Dessutom funkar det som huvudrätt med en sallad till, på en buffé, eller som komplement/tillbehör till kött, som i det här fallet stekta fläskkotletter med persiljesmör