Persilja vitlök citron recept

Fransk lammstek – med citron, vitlök & örter

Fransk lammstek – med citron, vitlök & örter

½ kruka persilja. Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Svamppasta med citron och persilja

Svamppasta med citron och persilja

Hacka vitlöken och plocka loss bladen från persiljan. Hacka stjälkarna och stek dem tillsammans med vitlöken och svampen i en stekpanna med smöret tills vätskan kokat bort från svampen och den börjar brynas
Helstekt kyckling i gryta med persilja och citron

Helstekt kyckling i gryta med persilja och citron

Skala vitlöken, skär isär chilin i några delar och skaka ur kärnorna, finhacka persiljan. Skölj av kycklingen, skär av skärtdelen (det är bara en fettbit som någon lärde mig att man skulle ta bort) pressa över citronsaften, salta och peppra runt hela kycklingen
Grillad aubergine med vitlök, persilja och feta

Grillad aubergine med vitlök, persilja och feta

Servera med citronklyftor.   Blanda vitlök och persilja med olivolja och skeda över aubergineköttet. Det var som att det var gjort för mig med kombinationen aubergine, vitlök och feta
Kikärtor med citron, rödlök, persilja & spiskummin

Kikärtor med citron, rödlök, persilja & spiskummin

Pressa citronerna över ärtorna och blanda i persiljan, smaka av med salt, peppar och spiskummin. 2 citroner. 2 klyftor vitlök, hackade. 1 knippa persilja, hackad. Värm oljan i en stekpanna och svetta vitlöken tillsammans med rödlöken några minuter, tillsätt ärtorna och kryddorna och höj värmen, stek under omrörning ca 5 minuter. 2 citroner. 2 klyftor vitlök, hackade