Bryn dem i mjölk och sojafritt margarin eller i olja. Det fräscha syrliga möter vitlökens fyllighet och persiljan gör sitt jobb för att fullända denna rätt
½ kruka persilja. olivolja. Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Salta och peppra efter smak och tillsätt olivolja. Skala och riv vitlöken och finhacka persiljan. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
Servera med citronklyftor. Blanda vitlök och persilja med olivolja och skeda över aubergineköttet. Det viktiga är att auberginen är mjuk och att du använder bra fetaost och gärna en hyfsad oliv- eller rapsolja
Skala och hacka gul lök och vitlök och stek i lite olja, tillsätt sedan till grytan tillsammans med vinet och kalvfonden, tillsätt sedan vatten så köttet är täckt och koka upp
Skiva gul lök och finhacka vitlök. Grovhacka persilja och mandel. Tvätta och halvera citronen. Blanda med det kokt basmatiris med mandel och hälften av persiljan
Gremolata med persilja, vitlök och citron – Foto Annika Malm. Finhacka persilja och vitlök. Denna vecka finns kyckling, strimlad vitkål fräst i kokosolja och tärnad sötpotatis klart i min kyl