Pepparlax lax recept

Kall sås till lax

Kall sås till lax

Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Pepparlax med kantareller

Pepparlax med kantareller

På grund av vissa semi-vegetariska krav föll valet på fisk, och i det här fallet en bit lax. 600 gram laxsida med skinn. 600 gram laxsida med skinn
Pepparlax med dill & gurkyoghurt

Pepparlax med dill & gurkyoghurt

Pepparlax,. Salta och peppra laxen. Lax,. 4 portionsbitar laxcitronpepparSaltSmör att steka i Gurkyoghurt. 4 portionsbitar laxcitronpeppar
Pepparlax

Pepparlax

Strö salt över laxen och vänd ovansidan i pepparblandningen. 4 portionsbitar laxfilé. Stek i het stekpanna med klarat smör
Ugnsbakad pepparlax med purjolökssås

Ugnsbakad pepparlax med purjolökssås

Pepparlax. Vad har jag gemensamt med en björn som promenerar vid ett vattenbryn i Alaska om inte smak för en god bit lax
Kallrökt pepparlax på broccoli- och spenatbädd

Kallrökt pepparlax på broccoli- och spenatbädd

Lägg upp grönsakerna på tallriken och lägg på laxskivor. Efter någon timme bland de meterhöga hyllorna återfinns närmare 2 kg broccoli och ett storpack kallrökt lax i den lika stora kundvagnen. 100 g kallrökt pepparlax (alt
hjortronsås till lax

hjortronsås till lax

På midsommar åt vi lax, pepparlax för att vara mer specifik. Ofta rör vi ihop en egen hjortronsås som vi serverar till laxen eftersom smakerna passar så bra ihop
Paj med varmrökt pepparlax

Paj med varmrökt pepparlax

Mosa sönder laxen och fyll pajskalet. Fräs spenaten med riven vitlök och fördela det sedan över laxen. 300 gram varmrökt pepparlax. 1 vitlöksklyfta 300 gram varmrökt pepparlax
Pepparlax med lyxigt potatismos.

Pepparlax med lyxigt potatismos.

Pepparlax med lyxigt potatismos. Nu var det verkligen för länge sedan vi åt lax. Själv vill jag gärna ha lax flera gånger i veckan
Pepparlax med lyxigt potatismos.

Pepparlax med lyxigt potatismos.

Pepparlax med lyxigt potatismosNu var det verkligen för länge sedan vi åt lax. Själv vill jag gärna ha lax flera gånger i veckan
Tisdag

Tisdag

Jag har en påsklovsvecka med barnen att se fram emot, mycket god mat ska lagas, ska nog grava lite lax och göra mammas goda pepparlax med romsås
Då va det måndag igen

Då va det måndag igen

I alla fall så va det en herrans massa sill, bland annat hjortronsill , laxer som va gravade på olika sätt en röding som va himla god såg ut som den va rå men antar att den va gravad ( kom inte ihåg va det stod på lappen) rökt majonäs, pepparlax, inkokt lax

Varmrökt pepparlax

Det här fungerar lika bra med fryst som färsk lax bara den har skinnet kvar på en sida. Salta och krydda den tinade laxen på den sida som inte har skinn

Pepparlax med mangosallad

Dela laxfilén längs med i smalare filéer. Servera laxen kall på salladsblad. Grilla laxen 1-2 minuter på varje sida. 400 g laxfilé

Kall sås till rökt fisk

Finhacka lök, dill och den inlagda gurkan. Pressa i vitlöksklyftan/klyftorna. Vispa grädden hårt och blanda i det hackade samt crème fraiche, majonnäs och det vita vinet