Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Lägg upp grönsakerna på tallriken och lägg på laxskivor. Efter någon timme bland de meterhöga hyllorna återfinns närmare 2 kg broccoli och ett storpack kallrökt lax i den lika stora kundvagnen. 100 g kallrökt pepparlax (alt
På midsommar åt vi lax, pepparlax för att vara mer specifik. Ofta rör vi ihop en egen hjortronsås som vi serverar till laxen eftersom smakerna passar så bra ihop
Mosa sönder laxen och fyll pajskalet. Fräs spenaten med riven vitlök och fördela det sedan över laxen. 300 gram varmrökt pepparlax. 1 vitlöksklyfta 300 gram varmrökt pepparlax
Med detta som bas gjorde jag dels en tunnbrödrulle med pepparlaxen samt bruschetta med tomatröra. Lantbröd, tomat, basilika, lax och tunnbröd var några av de ingredienser som fanns hemma
I alla fall så va det en herrans massa sill, bland annat hjortronsill , laxer som va gravade på olika sätt en röding som va himla god såg ut som den va rå men antar att den va gravad ( kom inte ihåg va det stod på lappen) rökt majonäs, pepparlax, inkokt lax
Det här fungerar lika bra med fryst som färsk lax bara den har skinnet kvar på en sida. Salta och krydda den tinade laxen på den sida som inte har skinn
Finhacka lök, dill och den inlagda gurkan. Pressa i vitlöksklyftan/klyftorna. Vispa grädden hårt och blanda i det hackade samt crème fraiche, majonnäs och det vita vinet