Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningen i en bunke eller köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om
Blanda smörsocker-blandningen med resten av ingredienserna till pepparkaksdegen. Även om man hinner ångra sig några gånger, och önska att man köpt ett industritillverkat på Ica, så är det ändå alltid värt allt jobb det när det är klart, pepparkakshuset
Blanda smörsocker-blandningen med resten av ingredienserna till pepparkaksdegen. Skär ut mallar i papper eller kartong till de olika pepparkakshusdelarna
Här kommer receptet på pepparkaksdegen. Delar som ska bli pepparkakshus behöver gärna gräddas lite extra för att inte riskera att bli mjuka så ta inte ut dem för tidigt
På ett pepparkakshus är det ju inte hela världen om det blir lite bränt i nån kant. I del 1 tipsade jag om olika pepparkaksdegar man kan använda till sitt pepparkakshus
Pepparkakshustävlingen fortsätter att leverera. Här, här, här, här och här hittar du tidigare bidrag i pepparkakshustävlingen (som nu inte tar emot fler inskick)