Pelle janzon recept

Pelle Janzons tigerbiff

Pelle Janzons tigerbiff

Banka ut oxfilébitarna mellan två ark plastfolie så tunt det går. Man ska nästan kunna se genom köttet
Toast Pelle Janzon

Toast Pelle Janzon

Trött, förkyld och vädret är tråkigt. Men det är lördag och det är ju aldrig fel. Idag åker vi till Valliden och ska fortsätta bygga på husvagnsgaraget
Pelle Janzon, Kråkes recept

Pelle Janzon, Kråkes recept

Skär oxfilén tunt med en vass kniv. Skala och hacka löken och klipp gräslöken. Stek eller rosta brödet. Lägg köttet på brödet och klicka på lite löjrom i mitten
Pelle Janzon med sikrom

Pelle Janzon med sikrom

4 formfranska smör (till stekning) 4 bit oxfilé, tunnbankad 4 äggulor sikrom 1 rödlök gräslök flingsalt 5 cm färsk pepparrot citron crème fraîche
Pelle Janzon | Recept från Köket.se

Pelle Janzon | Recept från Köket.se

250 g oxfilé 1 rödlök, finhackad 1 knippe gräslök, finhackad 120 g löjrom salt malen svartpeppar 4 ägg ev några klickar crème fraiche till servering (ca 0,5 dl) parmesanbröd, till servering plastfilm
Toast Pelle Janzon

Toast Pelle Janzon

För 4- pers. 250 g oxfilé1 finhackad rödlök1 knippe gräslök, finhackad120 g löjromsalt och svartpeppar ur kvarn4 ägg
Toast Pelle Janzon

Toast Pelle Janzon

Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Har sparat lite på detta lyxiga receptet. men nu hade jag både fått in extra pengar och hade gäster, så då passade det perfekt
Janzons frestelse

Janzons frestelse

Den anjovisen som vi köper i konserv i affären, uppfanns av salteriägaren Gustav Andersson i mitten av 1800-talet och den här klassiska julrätten är uppfunnen av operasångaren Per Adolf “PelleJanzon, (1844-1889) men rätten blev inte accepterad förrän 40 år efter Janzons död
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Namnet Janssons frestelse kommer från en mycket matroad operasångare som var känd vid förra sekelskiftet, PelleJanzon

Toast Pelle Janzon

1. Rosta och kantskär brödet. Placera brödet mitt på tallriken och täck det med tunt skuren rå oxfilé. 2. Toppa varje toast med löjrom, en äggula och sedan den hackade rödlöken och gräslöken
Janssons frestelse (Per Morberg)

Janssons frestelse (Per Morberg)

Vissa påstår att Janssons frestelse har uppfunnits av operasångare Per Adol "Pelle" Janzon (1844-1889) som gärna bjöd på en sexa med öl, snaps och ansjovisgratäng vilket var ursprunget till Janzons frestelse. Rätten blev dock inte allmänt accepterad förrän 40 år efter Janzons död
Janssons Frestelse

Janssons Frestelse

Ansjovisgratängen kom till Sverige på 1800-talet och det finns ett par teorier om hur maträtten har fått sitt namn, en av dem är att rätten är döpt efter den matglade operasångaren PelleJanzon som levde då
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Han gjorde sig känd för att bjuda på en sexa med öl, snaps och ansjovisgratäng, vilket skulle ha givit upphov till namnet Janzons frestelse på denna typ av gratäng

Frestad av Jansson

Det kan ha varit operasångaren PelleJanzon som levde i Stockholm på 1800-talet och gärna bjöd på en sexa med öl, snaps och Janssons frestelse. Men rättens namn dök inte upp förrän 40 år efter PelleJanzons död

Lucka fjorton: Jansson

Andra källor säger att det var operasångaren PelleJanzon (1844 - 1889) som inspirerat till denna klassiker

Måndag 160307

00 KB Råbiff, PelleJanzon, entrecote. Frukost 11. 30Kyckling Omelette med ost Middag 19. Jag och Mia delade lite #blogg100/ 9 - Läs hela inlägget här