Pektin flytande recept

Hemmagjord gelé

Hemmagjord gelé

Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Svartvinbärsgele

Svartvinbärsgele

Om gelé inte har bildats efter 30 minuter måste pektin tillsättas (följ anvisningarna på förpackningen)
Svartvinbärsgelé

Svartvinbärsgelé

Om gelé inte har bildats efter 30 minuter måste pektin tillsättas (följ anvisningarna på förpackningen)
Häggmispelsylt

Häggmispelsylt

) flytandepektin. Koka upp och tillsätt pektin, koka i en minut. Skölj bären. Lägg bären i en mixer och hacka sönder dem
Nyponmos/marmelad - fullproppad med vitaminer

Nyponmos/marmelad - fullproppad med vitaminer

Om du utesluter pektinet blir det mer som ett mos, som är gott till frukostgröten t ex. Tillsätt pektinet och låt allt få ett hastigt uppkok under kraftig omrörning
Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Kålväxter är även bra för immunförsvaret, är bakteriedödande, innehåller även pektin som är blodsockersänkande, den sänker även det onda LDL- kolesterolet, renar kroppen från toxiner m
RABARBER PÅ BURK..

RABARBER PÅ BURK..

0,5 flaska fruktpektinflytande. Ta av kastrullen och ha i pektin och skumma väl och fortsätt röra i ca 5 min ( detta hoppade jag över). 0,5 flaska fruktpektin
Pepparkakscheescake

Pepparkakscheescake

använd pektin istället). Tillsätt några droppar vatten till gelantinpulvret (som nu är som en klump) och sätt in i micron tills det blir flytande igen, ca 30 - 60 sek på full effekt
Julgodis x 8 !

Julgodis x 8 !

Koka tills massan känns som en tjock kräm - jag behövde tillsätta lite extra pektin. ca 50 g flytandepektin (jag startade med 10 g men tog i mer efter hand för att få en tjockare konsistens), alt 9 g pektinpulver. Blanda pektin med de 20 g socker du vägt upp, tillsätt detta i hallonblandningen under omrörning

Smarrig krusbärsgelé med mynta och chili

Låt inte koka längre än 20 minuter, har det inte blivit gelé då behöver man tillsätta pektin. Krusbärsbuskarna dignade av bär och eftersom fåglarna inte ätit upp dem eller den vanliga krusbärstjuven varit framme skyndade jag mig att plocka bären under helgen
Thomas tokgoda Porterstek med mandelpotatis och gräddig portersås

Thomas tokgoda Porterstek med mandelpotatis och gräddig portersås

9 dl strösocker per avrunnen liten bärsaft (pektin vid behov). Om gelé inte har bildats efter 30 minuter måste pektin tillsättas (följ anvisningarna på förpackningen). 9 dl strösocker per avrunnen liten bärsaft (pektin vid behov)
Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Koka annars några minuter till eller tillsätt extra pektin enligt paket eller flaska. 500 gram röda små tomater som babyplommontomater eller cocktailtomater
Blåbärssylt

Blåbärssylt

Sätt sylten åt sidan och gör pektinprov om du vill kontrollera att sylten tjocknar. 180 ml flytandepektin, 1 flaska. Är den rinnig så kan du tillsätta extra flytandepektin enligt ovan samt koka 2 minuter till och sedan göra om provet eller chansa på att den stelnar fint ändå - den stelnar till lite extra efter några timmar svalt
Äppelgelé

Äppelgelé

ev pektin. Gör ett pektinprov genom att blanda lika delar saft med starksprit. Tillsätt pektin om det behövs (står på förpackningen hur mycket)
Nektarin- och tomatmarmelad med vanilj, kardemumma och rårörsocker

Nektarin- och tomatmarmelad med vanilj, kardemumma och rårörsocker

Du kan också ta flytandepektin för att göra marmeladen fastare, om du föredrar det. Den här marmeladen blev alldeles otroligt god, och passar både som pålägg på en ostmacka eller scones, eller som tillbehör till en god dessertost på ostbrickan