Pekinganka sås recept

Stolt, men inte nöjd

Stolt, men inte nöjd

Här har man sett till att välja ett namn som täcker in allt från pakistansk dahi gosht, via laotisk kaeng nor mai och Pekinganka, till pelmeni från Irkutsk
Konsten att tillaga

Konsten att tillaga

Servera pekingankan på en mandarinpannkaka med den hoisinbaserade såsen, salladslöken och gurkan. Pekinganka med
Bönsåser

Bönsåser

Detta är såsen som man traditionellt använder till Pekinganka. Det används en mängd olika bönsåser i kinesisk matlagning

Hoisinsås

1 dl ketjap manis (söt sojasås).  Blanda alla ingredienserna. 4 msk ketchup. 1 tsk sambal oelek. 2 tsk färsk

Nix!

Om det nu inte är Pekinganka förstås. Det avnjöts med stekt potatis och en gudomlig apelsinsås, vilket jag tycker är det absolut bästa tillbehöret till anka
Mu shu fläsk

Mu shu fläsk

Man brukar äta denna blandning av kött, ägg och grönsaker med samma sorts pannkakor som man har till Pekinganka

Pekingkyckling

Blanda ihop honung, hoisinsås och vinäger i en skål. Pensla med sås. Apelsinsås. Servera med pannkakor, apelsinsås och lite strimlad purjolök