Prova med en provsticka i den tjockaste delen av kakan - stickan ska vara torr när den tas ut. Ta formen ur ugnen och låt kakan svalna i formen på galler
Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering). Bred ut krämen på kakan. Bred ut resten av créme fraiche ovanpå chokladpudding lagret och strö på hackade pekannötter och chokladspån
Idag testade jag att smaksätta kakorna med Marabous 70% mörka choklad smaksatt med pekannötter och havssalt och det blev väldigt gott. 2 x100 gram Marabou 70% choklad med smak av pekannötter och havssalt
En sockerkaka i grunden som är gjord på ljust muscovadosocker istället för vanligt socker för att få en liten kolaaktig smak samt med lite grovhackade pekannötter i också
pekannötter. Kladdkaka är en av dem absolut enklaste kakorna att baka och det är svårt att misslyckas. Dekorera försiktigt med pekannötter och ställ i mitten av ugnen
Tryck ner päronskivorna och pekannötterna i ett fint mönster i kakan. Rosmarin i en päronkaka. Kakan var som godast när den fortfarande var lite ljummen
Kanelbullens dag måste självklart föräras med riktiga kanelbullar, men då jag är mer förtjust i vanilj än kanel gjorde jag under helgens bakning en sats vetedeg som jag delade på mitten och gjorde hälften av bullarna med brynt smör och kanel, och hälften med brynt smör, vanilj och pekannötter
Grädda sedan kakan i 180 grader varm ugn i 30 minuter eller tills den känns fast på ytan (den ska vara lite kladdig i mitten. Skär kakan i 20 rutor och servera. 55 g pekannötter
Men dessa innehåller mumsiga kolor och pekannötter (som är så sjukt gott i bakning). Hacka kolor och pekannötter (och eventuellt choklad) och vänd ner i degen