Börja medpastadegen. Pastadeg. Vispa försiktigt ihop äggenmed en gaffel och arbeta gradvis in mjölet från kanterna, först med gaffeln och sedan med fingrarna
Jag tror jag har förstått pastadegens innersta natur. Om degen är en klump är det för lite mjöl och om det inte går att lätt trycka ihop degen så är det för mycket mjöl (kan regleras med lite vatten)
Recept pastadeg. Börja sedan försiktigt blanda ihop mjölet medäggen. Veckans fredagsmys började på ett soligt Möllan med en öl i handen tillsammans med hela familjen, det kändes som en varm augustikväll, med andra ord varmare än var det var i somras
Gör i så fall pastadegen allra först så att den kan vila i kylen medan du gör såserna. Pastadeg. De är handgjorda med räfflad yta för bästa upptag och har en vacker liten volang i sidorna
Pastadeg. Lägg dem med snittytan uppåt på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Snart sparkar svampsäsongen igång på allvar och veckans trippel tillägnas dessa små läckerheter med några trevliga små recept, dessutom bjuder jag på en bild från fjolårets skördar
Pastadeg. Lägg dem med snittytan uppåt på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Äntligen börjar det bli lite sommar med sol och värme och bär- och svampsäsongen är över oss, trippeln den här veckan är några trevliga svamprecept