Pasta recept

10 Spara

Tacogratäng

500 g kokt pasta penne, 1 påse old el paso™ taco kryddmix, 600 g blandfärs, 2 msk matolja, 1 gul lök, 1 dl vatten, 1 burk majs
Grön pasta

Grön pasta

I lördags fick jag besök av en härlig tjej, vår andra dejt var det också, och givetvis skulle jag bjuda på mat så jag frågade givetvis henne vad hon tycker om. Ganska entydigt kom svaret att hon gillar pasta med gräddig sås och det var inga problem att fixa det. Dock är hon laktosintolerant så där det i receptet nedan är grädde använde jag istället Oatly iMat som är helt laktosfritt, det har aldrig ens varit i närheten av en ko om inte någon sådan betade på fältet intill där havren växte, och som faktiskt ger ett resultat mer som vanlig grädde än vad laktosfri dito gör...

Lite lätt disträ har jag som bekant varit och lördagen var inget undantag så uppläggningen och fotograferandet blev långt från det bästa jag har åstadkommit, men gott var det. För att summera lördagen så var det dagen jag upphörde att vara singel...

Sannas gröna pasta med kyckling

Ingredienser 4-6 portioner:

4-6 portioner tagliatelle con spinachi
400 g ostronskivling
1 kg kycklingfilé
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 purjolökar
1 röd paprika
1 gul paprika
5 dl grädde
1 kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
2 msk potatismjöl
parmesanost

Tillagning:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Stek ostronskivlingen på båda sidor och låt rinna av på hushållspapper.

Strimla kycklingen och bryn den i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Låt rinna av på hushållsspapper.

Ansa och skölj purjolöken väl, spara undan ett grönt toppblad till garnering. Strimla den fint. Ta ur kärnorna ur paprikorna. Strimla dem fint.

Fräs purjolöken och paprikorna i stekpannan i olivolja under omrörning så de blir mjuka utan att få färg.

Finhacka basilikan, spara några toppar till garnering. Rör ner basilikan och grädden. Pressa vitlöken över och rör om. Lägg i buljongtärningen och låt sjuda någon minut under omrörning så den löser upp sig.

Lägg ner kycklingen i såsen och låt sjuda i 10 minuter under lock.

Rör ner potatismjölet utrört i lite kallt vatten och låt sjuda en minut så såsen tjocknar lite.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Lägg upp pastan på varma tallrikar och portionera sås över. Strimla ett grönt toppblad av purjon fint och strö över. Riv över lite parmesanost.

Skär ostronskivlingen i breda strimlor och garnera med dem. Garnera också med basilikatoppar.