Pasta salami ricotta recept

Salami e ricotta con rucola

Salami e ricotta con rucola

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pastan 3 msk olivolja 1 st gul lök 1 paket salami 400 gram pasta 2 dl vitt vin 2 dl grönsaksbuljong 3 msk smör 80 gram ruccola 2 klyfta(or) vitlök 1 st röd chili Tillbehör 1 st parmesanost , riven 1 bit(ar) ricottaost Köp receptet

Salami e Ricotta con Rucola

Sätt på pastavatten och koka pastan al dente. Hacka och strimla chili, vitlök, salami och gul lök. Servera med riven parmesan och en klick ricotta på toppen
Pasta med citrussås

Pasta med citrussås

Skulle ni nu vilja ha lite kött till så kan vi rekommendera att köpa hem lite olika sorters kallskuret, typ salami, breasola och parmaskinka och servera sidan om
En ny pasta favorit!

En ny pasta favorit!

Skär salamin i mindre tärningar. Italienska pastarullar. Tillsätt salamin och buljongtärning. Häll såsen över pastarullarna, och strö över riven ost/parmsanost
Basilika- och ricotta gnudi

Basilika- och ricotta gnudi

Dessa ostbollar, gnudi, blir som ravioli med ricottafyllning fast med ett mycket tunt hölje runt sig eftersom fyllningen inte är täckt av pasta

Ravioli med ricotta

Kavla ut degbiten riktigt tunn (eller kör den genom en pastamaskin). Hetta upp oljan i en panna och fräs salamin, tillsätt creme fraiche och persilja och låt sjuda i fem minter
Vardagsfest

Vardagsfest

 Jag gjorde två vegetariska pastarätter, satte fram en tallrik med parmaskinka och italiensk salami och en tallrik med ett par goda ostar
Cannelloni

Cannelloni

Nu är vi väldigt svaga för italiensk mat i allmänhet och pasta i synnerhet. Tärna salamin, tillsätt den och fonden

La cucina di Laura

Vi började med en mustig pastagratängPasta alla Norma” som innehöll både färska tomater, basilika, aubergine, ricotta, mozzarella, parmigiano reggiano, olivolja

River Café Cookbook – The Italian Kitchen 1

Salami använder jag nästan aldrig till pasta, men det tål att ändra på.  I programmet gjordes pastasnäckor med en tjock sås med ruccola och ricotta, rigatoni med balsamvinäger och tomater, ziti med frästa salmaistavar med salvia och äggsås samt en farfalle med gröna ärtor, mynta och prosciutto med lite grädde