Extremt enkel pasta att göra men som kanske upplevs som lite lyxigare. I vårt fall blev det lite medelhavs inspirerat med en kryddig salami som stod väl i balans med rökta svenska musslor och en bit kittost från Italien som alternativ till den klassiska parmesanosten
Koka pastan. Låt då pastan kallna innan du blandar den med övriga ingredienser. 200 g pasta. 200 g skaldjur (räkor, kräftstjärtar, musslor, bläckfisk. 4 portioner 200 g pasta. 200 g skaldjur (räkor, kräftstjärtar, musslor, bläckfisk
Skala vitlöken och krossa i mortel med spiskummin, salt och paprikapulver så det blir som en pasta. ) Denna gången blev det musslor som vi toppade med en god och smakrik tomatröra, musslorna åt vi kalla och det går faktiskt hur bra som helst det med
Färska räkor, rökta räkor, grillade pilgrimsmusslor och färsk basilika. Koka pastan enligt anvisningarna och stek pilgrimsmusslorna hastigt på hög värme
Tänker man Italiensk mat så är det lätt att man snöar in på pizza och pasta. Köpte hem rökta mandlar från jobbet när jag slutade idag, dem skall jag kalasa på ikväll
* Jag köpte färdiga och röktamusslor i fiskbilen med smak av chilli och vitlök. Köper du icke färdiga musslor måste de koka med i pastasåsen ett tag och då kanske du behöver lite mer "sås"
Låt schalottenlöken puttra i smör i en panna i några minuter tills den mjuknat, tillsätt spadet från de röktamusslorna (inte det från musslorna i vatten)
Fräs lök, vitlök, paprika i lite av oljan från musslorna. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. tillsätt räkor och musslor och låt allt bli varmt
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda med den varma pastan. Har fiskelyckan varit dålig går det bra att servera den ljumma salladen med musslor från burk istället 400 gram Kungsörnen Spaghettini Fullkorn