Pasta puttanesca recept

Pasta Puttanesca med purjolök och zuccini

Pasta Puttanesca med purjolök och zuccini

Ingredienser Portioner. 4 1/2 purjolök 1/2 zucchini 2 morötter 3 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 burk urkärnade kalamataoliver (à 300 g) 2 msk olivolja 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten) 8 sardellfiléer i olja 2 msk kapris 4 port spaghetti 1 kruka persilja Till servering parmesanost Lägg till i inköpslistan
Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan och blanda med såsen och finhackad persilja
Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

I kväll gjorde jag en pasta rätt som bara blev sååååååå god. Blanda ner pastan i såsen och häll över persilja
Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

PastaPuttanesca som direkt översatt blir "Horans spagetti" är en av det godaste pastasåser man kan göra och vi är stormförtjusta i maträtten
Vegetarisk Pasta Puttanesca

Vegetarisk Pasta Puttanesca

PastaPuttanesca betyder "Pasta på horans vis" enligt Wikipedia. Jag använde krossade tomater istället för hela och rörde ihop såsen med pastan innan servering och det fungerade alldeles utmärkt
Pasta puttanesca à la Hedda

Pasta puttanesca à la Hedda

Pastaputtanesca är en klassisk pastasås från södra Italien med läckra och smakrika ingredienser. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen
Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Den tredje pastarätten är en vegovariant av den italienska pastaputtanesca. Även denna pastarätt går alldeles utmärkt att veganisera
Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Vi bestämde oss för att äta pasta och då tog jag fram den italienska kokboken och hittade detta recept

Pasta puttanesca mellan kunderna

Pastaputtanesca, eller ”slampans pasta” sägs vara ha fått sitt namn för att det går så enkelt och snabbt att laga till att man kan göra det ”mellan två kunder”
Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Smaka av med socker, salt och svarteppar, vänd ner basilika och tärnad mozarella och blanda med den nykokta pastan
Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och häll av kokvattnet. Blanda såsen med den avrunna pastan och servera med parmesanost