Bara att mixa ihop och servera med nykokt pasta. Pesto är bästa räddaren i nöden. Den här peston har en kraftig smak av tomat och basilika, vill du ha en mildare variant tillsätter du lite creme fraiche innan servering
Här kommer ett recept på en fantastiskt god pastasallad som har det där lilla extra. Hacka lök, tomat och paprika och blanda med pesto och soltorkadetomater i en skål
Nykokt pasta i en krämig sås med smak av pesto och soltorkadetomater. Varför inte en busenkel och gaaaaalet god pastarätt som sätter exakt den där rätta helgkänslan på plats
4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkadetomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Jag hade tänkt laga pasta med pesto av soltorkadetomater och mandel till lunch, men till min förvåning hade vi varken soltorkadetomater eller mandel hemma
Tillsätt det vita vinet och peston och låt sjuda ett par minuter. Blanda pastan med såsen och tillsätt citronsaften, hälften av ruccolan samt de soltroakde tomaterna