Pasta musslor vitt vin creme fraiche recept

Musslans pasta

Musslans pasta

4 280 g pasta (t ex tagliatelle) 1 burk musslor (à 425 g) 1 dl vittvin eller matlagningsvin 1 dl fiskbuljong (tärning vatten) 1 dl crème fraiche 2 vitlöksklyftor 1/2 tsk salt 1 krm kajennpeppar 1 knippa bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Pastagryta med saffran, musslor och räkor

Pastagryta med saffran, musslor och räkor

Tillsätt vin och koka upp. Tillsätt crème fraiche, skivad fänkål, tomatpuré och fond. Lägg upp pastan, slå över såsen och sätt några hela musslor vid sidan
Skaldjurspasta – Frutti di mare

Skaldjurspasta – Frutti di mare

När det inom kort doftar vitlök i hela huset är det dags att vippa ner cremefraiche, vin och resten av godsakerna utom musslor och kräftstjärtar
Varmrätten - Skaldjurspasta!

Varmrätten - Skaldjurspasta!

Blanda i cremefraiche, vin och resten av ingredienserna, utom musslorna och kräftstjärtarna. Koka pastan och öppna burkarna med musslor och kräftstjärtar och vippa dem i durskalaget så att de får rinna av
Lax och räkpasta

Lax och räkpasta

Servera med pasta och några musslor och du tycker om det. Tillsätt vin och fond, låt gärna reducera en aning
Annas Frutti di mare

Annas Frutti di mare

Sist jag var hemma hos Anna och Mats hade Anna snott ihop den hittills absolut godaste pastasås jag ätit
Musselpasta med krämig vinsås

Musselpasta med krämig vinsås

Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda i musslorna (släng de musslor som inte öppnat sig) och smöret
Helenas räkrätt

Helenas räkrätt

Den kallas Helenas räkrätt och är en enkel skaldjursgryta med smak av curry, som fungerar till både ris, pasta, bulgur och couscous
Min goda fiskgryta

Min goda fiskgryta

denna gryta kan ätas både varm och kall tillsammans med ris eller pasta eller som i mitt fall, quinoa

Lax- eller skaldjurspasta

Matlagningsvin och burkmusslor blir inte alls lika gott som färska musslor och riktigt vin. För att göra det till festmåltid kan du dekorera med blåmusslor i skal och dill
Ett nät med kärlek

Ett nät med kärlek

Lägg upp musslorna på ett djupt fat eller i djupa tallrikar (som eventuellt är fyllda med pasta). Tillaga dem enligt nedan och ät tillsammans med bröd som förrätt eller som vi åt dem tillsammans med pasta
Torsk med potatisskum och vört

Torsk med potatisskum och vört

Spara i frysen eller gör en god pasta dagen efter. Svetta grönsakerna i en stor gryta, lägg i musslorna och slå på vinet
God Musselpasta

God Musselpasta

musslorna med sina skal och vänd i pastan. Skölj musslorna i kallt vatten, klipp bort ”skägget” som sticker ut,

Pasta i skaldjurssås

Blanda ner musslorna utan spad men spara lite att späda med senare.  Tillsätt vin och låt alltsammans puttra några minuter