En snabblagad lunch eller middag är att medans spaghettin kokar så gör jag en sås genom att steka bitar av röktsidfläsk tillsammans med kantareller och lite hackad rödlök, när de fått färg häller jag på grädde som får koka och ta smak av allt det goda som nyss stekts i pannan
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Blanda pastanmed fetaostblandningen, salta lätt och grädda i 225° tills osten smält. 300 g pasta eller ungersk klimp. 200 g röktsidfläsk eller rökt skinka
Sen blev det en smaskig middag hemma, en pastamed spenat och röktsidfläsk. Pasta. Trött som få idag och efter jobbet fick jag tillbringa min eftermiddag i en soffa på Mercedes eftersom vi lite akut var tvungna att åka in med bilen
400 g pasta penne rigate 500 g röktsidfläsk 75 g gul lök, hackad 75 g parmesanost, riven 1,5 dl grädde 2 msk tomatpuré 200 g körsbärstomater, halverade 2 msk olivolja 400 g Barilla tomatsås all’Arrabbiata ev 0,5 dl vatten
Den här kvällen fanns det även lite röktsidfläsk som fick förgylla pastanmed ytterligare smak. Värm olivoljan i en stekpanna, fräs vitlök och sidfläsk på medelhög värme
Men det är viktigt att inte ha i för mycket eller koka såsen medpastan. I en liten skål knäcker du äggulor och blandar med grädde (eller så hoppar du grädden om du vill ha originalet) svartpeppar och lite riven parmesan
Dra över ordentligt med svartpeppar och servera direkt. Absolut snabbaste snabbmaten man kan tänka sig, bara koka lite god pasta, fräsa lite röktsidfläsk, blanda ihop äggula, grädde och parmesan