Ärtsoppa med kasslerÄrtsoppa med kassler, serverat med senap och ostmacka. Slutligen bjuder vi på vår favoritpasta med bacon och ädelost, även här med sparris som det självklara gröna inslaget
8 dl fjärilspasta200 g kassler1 paket baconPurjolökChampinjonerBroccoliKelda pastasås. Mild ost140 g ädelost, jag valde att använda Kvibille SpecialPeppar, vitlökskryddaKoka upp pastan enligt anvisningarFinskär kasslern, bacon, purjolöken och broccolin. Smörj en ungsfast form med smörHäll över all blandning och pasta i formenSmula ner ädelosten tillsammans med Keldas såsHäll över såsen över gratängen och blanda runtPeppraoch krydda med vitlökskryddaStäll i mitten av ugnen på 225 grader i 25 minuter. Man kan ha ett osttäcke över om man vill 8 dl fjärilspasta. 200 g kassler. 140 g ädelost
Koka pastanoch blandamed kycklingen och såsen, lägg upp på tallrikar eller iserveringsskål. Koka upp grädden och vispa ner smulad ädelost och buljong,smaka av med konjak, salt och peppar
Lägg upp den nykokta pastan i en serveringsskål. Strö på fetaosten och garnera med persilja och skivade oliver(auberginen ligger på pastan, under såsen, men nämns inte mer ireceptet