Så här gjorde jag. Bred ut degen på bakplåtspapper (gärna de non-stickbehandlade) . Har tidigare gjort LCHF-pasta som jag gillar men den innehåller ju mejeri som jag försöker undvika
Det är många som ifrågasätter mitt val att äta glutenfritt här - eller egentligen ifrågasätter de inte det, de undrar mer hur det ens är möjligt att leva glutenfritt i landet av pasta och pizza
Kan bara hålla med, det är inte mycket som slår, hemmagjordpasta med köttfärssås. Efter jag gjort pastaremsorna, lägger jag dem på ungsgallret, och ställer de att torka en stund i ugnen, på eftervärmen, med luckan öppen
Det har varit lchf baserade rätter och till familjen har jag kokt pasta, ris eller potatis till. Det fungerar ju utmärkt att äta fast man inte äter efter lchf, om man tycker det är lite för fett kan ju bara minska ner lite på fetthalten i mejeriprodukterna
Förutom att göra en nyttigare pasta så ändrade vi lite på de båda såserna. Italiensk pasta är bland de svåraste rätterna att ersätta när man äter enligt LCHF, så vi valde Alexandra Zazzis lasagne från Bologna
Förut gjorde jag den påLCHF-pastagjordpå färskost och i såsen hade jag cf. Men eftersom jag sedan flera år tillbaka äter mejerifritt, anpassade jag denna rätt efter mina behov genom att laga den med mitt recept på glutenfria pasta/lasagneplattor och kokosgrädde istället för crème fraiche
Antingen kan du lägga upp pastakuddarnapå tallriken, hälla över sås och micra en kort stund. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, häll ut smeten och lägg sedan ett bakplåtspapper ovanpå
Stekta quornfiléer med ost och peppar, risoni ( pasta i risliknande form)+ råriven morot och rödbeta med ringlad balsamicosås+ avokado med keso och citronpeppar
Hemgjordpasta. Jag har länge velat prova att göra min egna pastapå någon ny mjölsort. Pasta. Knåda med hjälp av händerna till en bra, jämn deg och lägg i en plastpåse i kylskåpet i ett par timmar