Pasta Caponata är den tröst vi bjuder på här i det Mårtenssonska köket och receptet har vi lånat från Markus Aujalay som just kommit med en ny pastakokbok "Markus Pasta"
Här har ni receptet påpastasåsen och den hemmagjordapastan vi gjorde i avsnittet. När du dragit kniven och fått en snäckliknande pastabit som resultat så vänder du ”snäckan” ut och in på tummen och formar den till en liten hatt
Det finns sjukt mycket bra grejer, framförallt för oss vegetarianer då de har en stor övervikt på skafferivaror och sådant som går att lagra länge, till exempel bönor, pasta, kryddor och konserver
Det finns sjukt mycket bra grejer, framförallt för oss vegetarianer då de har en stor övervikt på skafferivaror och sådant som går att lagra länge, till exempel bönor, pasta, kryddor och konserver
Spiralize squashen (eller hyvla med osthyvel) till den storlek du vill ha på din pasta. Skivorna bör vara klara samtidigt som dina ”köttbullar”, zucchinipasta och sås
Tycker det är så kul med alla nya pastasorterpå marknaden gjorda av diverse bönor och linser. Idag påminner jag om en favorit med kikärtspasta som jag tidigare skapat för Kung Markatta
En snabblagad pastarätt som är lättsmällt och rik på kolhydrater. Snabblagad pasta med krämig sås. Små, energifyllda bollar gjordapå ingredienser från naturen
Jag fastnade för en burk tapenade gjord med paprika, aubergine och squash. Och det gjorde det. Jag kan tänka mig morötter, aubergine, squash och paprika- mycket lämpligt dessutom med tanke på tapenaden
Tahini, eller sesamfrö pasta, är mycket populärt i matlagning i Mellanöstern och Medelhavet. Förutom den ikoniska kikärtsdippen, används den också i Baba Ganoush (fantastiskt god röra gjordpå rostad aubergine ) , men även som huvudkomponent i halva
Idag åt vi upp resterna av båda grytorna med bönpasta, persilja, tomater och pumpafrön. Det här är en sån där gryta som man kan göra riktigt storkok av också, så då är det bara att öka på alla ingredienser