-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Servera med nykokt pasta. Strimla baconet och skala och hacka löken, stek först bacon och sen löken. När baconet och löken är klar, blanda i vatten, buljongtärning, tomatpuré, soja och chilisås
½ dl vispgrädde eller crème fraiche. Ta därför en ordinär pasta med svamp och bacon. Vardagspastan har blivit vardagslyxig, förvandlad ungefär som Askungen när hon fått ny klänning
När pastan har kokat klart, blanda ner cremefraiche och ärtor. Jag vet i alla fall att mina barn fullkomligt älskar bacon och ärtor, så varför inte slänga ner det tillsammans med pasta och pastasås
Tillsätt crème fraiche, grädde och chilisås och låt koka ihop. Just ett sånt ögonblick hade jag förra veckan när jag hittade detta goda recept på pastasås på bloggen ”Fredriks fika”
Koka pastan med olivoljan enligt anvisning på förpackningen häll därefter av pastan i durkslag. Samtidigt steker du bacontärningarna tills de är gyllenbruna och nästan krispiga